Saturday, January 10, 2015

Makanan halal di Korea. Restoran halal.

Annyeonghaseyo...
Jal Jinessoyo?
Jae ireumun Dalila imnida.
Saya bukan orang Korea jauh sekali pandai berbahasa Korea.

Bilalah nak sampai kat negara Korea ni ye..Mawaddah...cepat sikit kumpul duit banyak2!

Ok. Bagi mereka yang merancang nak ke Korea dan risau tentang status halal makanan  di Korea, kini dah tak perlu risau dah.

KTO atau Korea Tourism Organization sudah menerbitkan E-books yang berjudul "Muslim friendly restaurants in Korea" Klik je link anda akan dapat macam2 lagi informasi berkenaan Korea.


ni muka hadapan E-book yang menyenaraikan restoran halal buat muslim yang datang ke Korea.

Jom tengok antara restoran yang disenaraikan..





Makanan korea yang diiktiraf halal. tak perlu nak berat beg bawak meggi dan beras. Sebab kalau dah berada di Korea beli je nasi dari sana kan...masuk microwave je n tadaaa,,siap.


Ada 4 jenis klasifikasi menu. 
1.Warna hijau vegetarian
2. Warna biru makanan berasaskan seafood.
3. Warna coklat gabungan seafood n vegetarian.
4. Warna merah adalah  daging tapi bukan pork based.

Susah nak berbahasa korea untuk beritahu jangan letak babi...takpe..guna isyarat tangan je..


Tapi kan...kan best kalau ada jugak E-books yang menyenaraikan makanan 'street food' yang berstatus halal..kan..kan?



LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...