Friday, September 6, 2013

Puding roti

Malam tadi cuba buat puding roti guna kaedah kukus.
Resepi puding dapat dari member satu tempat kerja.
Bukan seorang yang pakar memasak jua bukan pakar pemakanan.
Tapi dia memang selera bila bab-bab makan ni.
Setakat ni kalau aku bawakkan makanan apa pun semua dia cakap dia suka..takde yang tak suka

Kesilapan aku disini dimana aku ikut resepi dari orang yang tak berapa mahir.
Next time baik google dulu resepi..lepas tu ubah ikut cara sendiri

This is better

Dadih ni cerita minggu lepas punya. Aku buatkan 40 cawan untuk open house rumah member.
Perisa mangga dengan honey dew.
Lepas hantar dadih ni kat Benut, terus aku cabut pergi Melaka sebab paginya dah janji nak jumpa dengan Adah.


This is failure..pertama kali cuba

Ni puding rotinya..dah macam teh 2 lapis kann..
Resepi member bagi 
3biji telur
1tin susu cair
5 keping roti
1 cawan gulanya...
1 cawan air...

Hasilnya...manis giler..tobat jangan ambek resepi kat atas ni
Next time kena ubah susu cair guna susu soya ke fresh milk ke..
barulah berkhasiat dan sihat :)

Separuh ni pung tak terlarat nak telan..sebab manis.

Bila google punya google resepi puding roti jumpa blog ni  http://farahinlee.blogspot.com/ terus terjumpa gambar ni..seeweet 


Yang menariknya pesan Farah Lee kalau nak masakan kita sedap
1. Baca basmallah, selawat, senyum dan penuhkan hati dengan kasih sayang (rahsia masakan best) :D


p/s:  kalau dulu bila masakkan untuk orang yang kita suka dan admire rasanya jauh lebih sedap tapi sekarang rasanya tak sama bila masak untuk diri sendiri..kenapa..oh spagetii

1 comment:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...