Monday, June 3, 2013

Berjaya jahit baju peplum yang pertama


Cantik sangat bila tengok baju peplum fish tail ni.
Lagi-lagi yang pakainya Scha.
Pastu pasang angan-angan nak jahit satu baju peplum untuk diri sendiri.
Mula aktiviti dari pukul 10.30 malam, potong kain, jahit tepi dan akhir sekali cantum jadi baju..aktiviti berakhir pada pukul 3 pagi.
Keputusannya...hoyeee..sangat puas hati.

Scha ada banyak manik di bahagian pinggang.
Memandangkan manik pun jahit sendiri, jadi tang tangan pun mesti ada manik.
Pagi hari masa nanad tunang aku sibuk jahit manik lagi..hehe.
Bangun pagi pukul 6.30 terus pergi capai benang dan jarum.

Next time kalau ada suami baru bergambar dengan en.suami macam gambar scha, 
sekarang ni bergambar dengan mak ndak je.


Tak abis-abis mak ndak ku dengan tag line nya..."i'm single"..hehe

Kalau siapa nak jahit baju peplum ni boleh refer contoh pola kat bawah ni..
Dapatlah idea macam mana nak potong kain tu nanti..
Tapi kalau nak buat fish tail punya kena adjust sikit..pandai-pandailah..hehe..
yang belakang bawak ke depan, pastu labuh dia panjangkan sikit.


Ramai yang tak percaya aku jahit sendiri..pastu tanya mana belajar.
Jawapannya 
belajar dari buku
belajar dari youtube,
belajar dari blog.
tapi teringin nak belajar dari guru.



7 comments:

  1. Perrgghhh, siyesly santek..buat utk aku jgk..:)

    ReplyDelete
  2. masya Allah...pandainyeee dia....

    ReplyDelete
  3. bpe meter kain nk uat bju cam ni ye?
    utk baju shje?

    ReplyDelete
  4. bpe meter kain diperlukan utk uat baju shj ye?

    ReplyDelete
  5. Terima order tak utk buat kan peplum kurung mcm ni?

    ReplyDelete
  6. Terima order tak utk buat peplum kirung yg macam scha pakai?

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...