Monday, April 29, 2013

Tutorial Beg Bunjut


atau omputih panggil drawstring pouches...
banyak kegunaan beg ni..
kita boleh buat simpan barang kemas, kasut, barang mekap, duit syiling, laundry..dan macam-macam lagi.
projek ni pun sekejap je untuk disiapkan.
Masa yang diperlukan 5minit je..kalau jahit guna tangan tu mungkin susah sikit nak siapkan cepat.

Beg bunjut ni pun sesuai untuk dijadikan door gift bagi tetamu yang datang dalam majlis pertunangan atau perkahwinan.
Macam-macam saiz boleh buat, nak besar boleh, nak kecik pun boleh..

how to drawstring pouches tutorial

Untuk tutorial video klik link bawah ni

Kalau cantum guna 2 atau banyak jenis corak ..lagi menarik


Tapi aku punya guna 2 jenis kain je..
satu untuk lining guna warna hitam..
lagi satu yang bercorak untuk bahagian depan.


dan hasilnya..


Lepas ni nak buat yang besar lagi untuk buat tempat letak bekas makanan.
Beg yang kat atas ni untuk majlis pertunangan nanti..

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...