Saturday, January 5, 2013

Cuti

Masa di Melaka tempoh hari kami menginap di Avillion Hotel. Daddy dah ada di Melaka sehari lebih awal sebelum kami sampai di Melaka..ada kursus selama tiga hari dua malam disana.

Jadi bolehlah kami tumpang sekaki hehe.

Pukul 12 malam baru sampai di bilik.


Pagi esoknya Farhan ajak serbu kolam renang.

Taknak join renang..join tangkap gambar je. 
Aku tau air dalam kolam tu mesti sejuk gila sebab malam tu hujan,even pagi tu pun gerimis.


Family susah nak ada istilah bercuti. Bagi aku bila balik kampung tu pun dah kira bercuti. Rasa seronok sangat dah bila dapat balik kampung. Ada peluang nak bercuti pun bila daddy pergi outstation dan dia bermurah hati nak bagi kami ikut sekali. Tapi aktiviti semasa bercuti tu kebanyakannya adalah aktiviti bebas (macam gambar diatas) atau lebih kepada terperuk je dalam bilik hotel. Yelah, pergi pun sebab daddy berkerja..jadi satu hari dia sibuk berkursus takde masa nak entertain kami. Dah bagi ikut pun kira bertuah.

Dalam setahun memang banyak kali daddy outstation, dan tiap kali tulah mulut aku ringan je cakap 'ila nak ikut yah..' walaupun dah tahu dah jawapannya nanti 'ahh..nak buat apa'..tak bagi ikutlah tu jawapnya. Biasanya tempat yang jauh-jauh macam terengganu, kelantan dia tak bagi ikut..tempat yang dekat-dekat macam Melaka dia tak kisah. Tapi bila ada tempat2 special macam bukit Fraser daddy ajak kami sekali.

Rasanya peluang ni datang seumur hidup sekali je kot.

Opps ada adik demok sowang g tau..baru cukup 5 beradik.





No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...