Wednesday, September 26, 2012

Rujukan fesyen terkini

Bagi yang dah tahu laman web ni http://www.burdastyle.com/ sila abaikan entri ni.

Sesiapa yang minat menjahit boleh tengok laman web diatas.
Ni antara rujukan yang selalu dilihat hari-hari tanpa jemu tapi nak mula menjahitnya tak tahu bila..hehe

Laman web ni ada banyak idea2 rekaan baju untuk wanita, lelaki dan juga kanak-kanak.
Terdapat juga paten yang boleh dibeli dan ada yang diberi percuma.
Nak paten apa; seluar, gaun, cardigan, dress, blouse..semua ada..sampai rambang mata tengok.

Cara-cara nak jadikan baju lama kepada baju baru pun ada ditunjukkan.


Cantik kan..?



Dalam banyak2 paten tengok, ada satu yang terjatuh hati...

Peplum Top..


versi lengan pendek


Versi Peplum top lengan panjang... cantik sangat..

Baju ni lebih kurang sama macam baju raya rekaan Nurita Harith untuk tahun 2012.


Antara artis yang pakai rekaan ni


Isteri Early Ashaari dan Lisa surihani 


Bilalah agaknya nak mula menjahit ni..
Nak buat sepasang untuk majlis pertunangan nanti.
Tapi bukan i yang tunang...
piliham warna...semestinya warna pink...hehe..







1 comment:

  1. Pelam ehh peplum huhuu~..sy pn tgh cri contoh2 bju peplum..Kunun nk try bikin s'dri tp cam x yakin bole jdi ke bju peplum ku kang tibe2 btukr jdi kebaya :-D...(juz call me nur)

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...