Monday, September 24, 2012

Daddy, daddy, daddy! i want a new camera!....

Antara sebab i tak rajin nak update blog adalah....
KAMERA takde malas sebenarnya..hewhuhu

Kamera i dah lama jahanam bila sampai kat tangan nanad...
Kamera nanad yg DADDY hadiahkan pulak dia bagi hilang..
Ada cerita sebab apa dia dapat kamera tu..
Masa tu nanad kat uitm dungun...kitorang pergi lawat dia sebab time tu dia masuk hospital demam teruk..
Minah ni pelik sikit...badan dia akan dapat kejutan tiap kali nak exam...bila musim nak exam je terus datang batuk2..pastu selsema2..then terus demam2.
Nama singkat sindrom yang dialaminya adalah exam shock...jauh sekali culture shock.
Lepas dah tau demam tu tak reti pulak dia nak makan ubat..
dan takkan makan ubat..
sampailah kena masukkan dalam wad.
Time kitorang datang tu barulah paksa dia makan ubat...tu pun satu bijik panadol tu kena pecahkan sampai jd sepuluh bahagian..
makan  3 bahagian je yang lain buang bagi tong sampah makan...
Pil2 memang nanad alergi...jd bila nurse bg ubat dia takkan makan punya..
yg ni kakak dia tau sangat..
tu sebab sampai tiga hari dia duk hospital tak kuar2..

Tengah tenat2 demam kat hospital tu tiba2 dia boleh ada idea request kamera dengan daddy..
Masa dapat tau diterima masuk ke uitm dungun dia mintak set comforter..aku yang jenuh kena pi beli..
kenapalah kakak dia tak bijak macam adik dia...minta kete sebiji ke

Bila dapat kamera je terus nanad sihat...
Dah boleh round satu shopping mall.

Sekarang kakaknya nak bagi alasan apa ye nak minta kamera baru..hehehe
Ni nak tidur pun tak lena..
Nak makan pun tak kenyang..
Tapi sihat je badan..tak sakit2..

Hati je sakit selagi tak dapat Sony nex f3...hehe
"Ayahh..hhhhh...ila nak satu je kamera..boleh??"  hehe...boleh blah


Cunnnn sangattttttttttttttt....pinkkkkk..
Harga pun murah sangat...
mahal sebenarnya bagi diri ini, kalau buat facial boleh dapat banyak sesi...hehe

Nanad pun terus teruja bila nampak benda ni

Kamera ni tak bernilai pun berbanding kucing2 ila yang dah kena makan ular 2 ekor, 
dah kena kidnap 2 ekor...huhu....
Bila dah tinggal sekor baruu ayah bagi kucing ni duk dalam rumah..
(Padahal sendiri salah...ada sangkar wat muzium..)

Jadi ayah kena belikan juga..mesti...
kalau tak.. taknak masak hari2..hehehe..









Tak belikan takpe ila beli guna duit sendiri..huwaaaaaaaaaaa


1 comment:

  1. Jgn sedih2 ye ila pat lap ai mte..Sy ade jual tisu ni :-)

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...