Monday, November 7, 2011

Dilema

Salam aidiladha, :)

Tahun lepas ktrg sekeluarga sambut raya haji di Banting bersama atuk dan nenek
Dapatla tengok lembu yang dah disembelih
Nak tengok lembu tengah sembelih ada kang aku pengsan kat situ
cukupla pengalaman skali tolong atuk sembelih kambing
(tolong pegang kaki bg jangan lari)
Bila dah sembelih aku org pertama lari..hihi
Bg tugas seterusnya kat sepupu laki..byee

Semalam cucu sulong ni tiba-tiba rindu kat atuk n nenek..
Dapat tengok gambar pn jadilah..wt pengubat rindu..huhu
tapi time ni couple Hj Ramly n pasangan Hjh Sakinah pejam mata pulak...


Tula...Atuk n Nenek ajak tinggal kat Banting tp aku xnk..
Pakcik n makcik ajak tinggal kat Klang pun aku xnk..
Nak dekat ngan Farhan jugakkk

Tahun ni ktrg beraya kat Johor je..
Ayah suruh beraya dengan mak..
Ayah tanya mak masak tak..
Semalam mak masak 2,3 jenis lauk
tapi bila orang kampung datang bagi lauk pauk dah macam nak juling mata tengok
SEbut je nak makan apa..ada nasi dagang, ketupat, ayam rendang, ayam masak merah, acar, sayur lodeh, sayur goreng, sambal kacang, udang masak merah, kari daging, daging masak kicap, sup daging...dan ada lagi yang aku xsempat nak makan..

Benda2 bila dah ada depan mata
maka pantang pun dilupa wat sementara.. :)
Udang ambik sekor, ayam ambik bhgn kepak..
sambal kacang ambk setengah sudu..(sadis betul bila mknn kegemaran dpt mkn cenonet je)
Sikit pun jadilah..wat syarat lepaskan ngidam...hehe
Lagipun kalo makan byk2 aku risau bintik gatal xsabau2 nak tubik kang.

Cukup cerita pasal makan2 nak cite pasal kerja pulak..
Minggu lepas dah attend interview kat Benut, Pontian..
Kilang ni tak jauh pun dari rumah n tempat aku belajar yang cukup hanya sebulan sebelum pindah sekolah teknik kat Kluang yang memaksa aku naik 3 bas setiap hari untuk sampai ke rumah sbb xnk duduk diasrama dah. Jauhnya kilang hanya memakan masa 15-20min dgn menaiki kete kancil..:)

Masalahnya Kenapa..
Nak kerja di KL ayah xbg..takut sosial katanya
Dapat interview di Puchong ayah xbg..
Dapat interview kat Damansara pn ayah xbg
Namun...Kerja kat Penang ayah bagi..
Kerja kat Benut pula ayah mcm bg tak bagi
Lagi2 bila dapat tahu ada kontrak selama 3thn

Satu2nya tempat yg ayh bg tp aku lom dapat tunaikan---->tempat aku wat degree n master
Mungkin tunggu lagi 3,5 tahun baru aku apply blk semula...

Sekarang aku pasrah samada nak terima ke atau tidak kerja kat Benut ni..
Sama macam situasi 3 tahun lepas...Nak terima ke tak pakwe ni..ada kaitan ke??
Takutnya yang merana aku sorang nnt daripada bahagia selamanya2..
Asyik menangis seorang diri...
Supervisor kata nasib baik kamu tak kahwin lagi..
Semuanya sebab aku tak pandai buat keputusan...


No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...