Thursday, November 17, 2011

5A UPSR

Keputusan UPSR hari ini diumumkan
I'm so glad that Farhan Aizuddin got 5A's in UPSR
Tahniah!!

Bila nama Farhan yang diumumkan orang pertama yang naik keatas pentas..
serius time ni gembira gila sampai mengalir air mata
Masa dapat result sendiri punya xde plak nak nangis2 bagai..hehe..

Majlis Anugerah Cemerlang yang berlangsung pada hari ini cuma aku je yang hadir
Ayah keje,
Mak pula aku taknak komen apa-apa nanti hilang mood. 

Setakat ni dua orang adik aku yang pernah bersekolah di Sek Keb Dato' Ibrahim Majid
UPSR diorang masing2 dapat 5A.
So aku buat conclusion tak kiralah student tu belajar kat bandar ke atau pedalaman tapi tetap boleh berjaya
Semuanya atas usaha gigih guru2, ibu bapa dan pelajar itu sendiri.

Tahniah kepada semua pelajar yang mendapat keputusan UPSR pada hari ini!! 

.
.
.
.
Nanad kol tanya Farhan nak hadiah apa...

Farhan: nak "IPad"
Nanad: "Pandailah ko"...... 

hahaha..xmampu nak bg hadiah ipad..
.
.
.
.

Fakta bukan auta mengenai Farhan

-Nama "Farhan Aizuddin" aku yang bagi
-Anak bongsu dari 5 beradik
-Bila senyum menampakkan lesung pipit yang ada
-Nama "Kekla" untuk kak dalila dan nama "Kekka" untuk kak Fiqah.
 Nama "abawi" untuk abang asnawi dan "abawis" untuk abang Faris
 Walaupun Farhan dah tak pelat tapi nama gelaran yang dia cipta tu tetap kekal sampai dia besar
-Makanan kegemaran: coklat, tomyam masakan kekla dan kek coklat 
-Partner tidur masa kecil kekla sampai ke besar
-Bila Farhan demam maknya cari kekla darilah kecil sampai Farhan besar
-Kecik2 masa umur 5 tahun dah bawak kete waja. Hebat tak?
Orang lain bawak kete kedepan tapi dia kebelakang.
Muka masa tu senyum je keseronokan tapi aku yang menggelabah, cepat2 kejar tarik hand break. Sume gara2 mak tinggalkan Farhan dalam kete sorang2.
-Paling tak boleh lupa masa dia baby kat Hospital Sultanah Aminah. Hidung warna kuning, keras macam plastik. Kalau tidur mesti senyumm je.





2 comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...