Tuesday, October 25, 2011

Konvo

Tarikh konvo aku jatuh pada 21.10.2011 hari Sabtu lepas.

Hari sabtu depan turn adik perempuan aku satu2nya kat UiTM Shah Alam pulak. Nasib baik tak sama tarikh, jadi aktiviti aku banyakla sikit. Aktiviti menjahit baju termasuk sekali. Haha.
Sekejap je pun jahit baju ni..dalam 2,3 hari je aku siapkan 2 pasang baju kebaya. Satu aku  punya satu lagi si Pka punya. Aku ingat nak jahit kurung moden pulak untuk konvo adik aku nanti. Tunggu rajin datang baru buat.

Entri yang lepas2 aku ada cite aku x excited kan nk konvo...meh tgk apa jadi....
.
.
.
.
.
.
.
.
.
jeng..jeng..jeng...
.
..
senyum lebar tu..haha... sebab Tun senyum kat aku!! :D
 Kata x excited,xhepi konon sebelum ni..pigida


Aku nak cari gambar masa konvo degree dulu nak compare...tapi tak jupe pulak.
Gambar masa degree memang hodoh giler. Kalau tengok memang tergelak besar punya r....
Sebab apa tau jadi hodoh,
Cuba korang sebut...... 
"Terima Kasih Tun" then pause korang punya muncung tu.
Bayanggggkan time tulahhh paparazzi snap gamba aku..hahahampehhhh.
Nasib baik pastu g tangkap gambar kat studio. Puas hati.hehe

So time ni aku tambah "Terima Kasih Tun Canselor" sambil tersenyum...kan beza...legaaaa.

Kehepian aku bertambah bila Konvo kali ni aku dapat bunga, masa degree dulu xdpt. First time.
Red Roses in pink wrapping lg. 
cantik siPka pilih. Kalau pink carnation in pink wrapping lagi aku suka.
Aku lg suka carnation dr ros. Dulu masa zaman sekolah, bila hari ibu mesti aku beli bunga kat depan rumah bagi kat mak aku. 3 kuntum. Itu duluuuu..

Masa kat dalam kete (ada aku, ayah, pka n farhan)

Aku: Tak percayalah yah dah abis master, dulu masa degree pun xpercaya dah abis degree.
Ayah aku: Boleh.. kalau buat sikit2, lama2 habisla.
Ayah aku lagi: Nanti kalau nak buat phd senang dah ada pengalaman sebab phd semua byresearch mana ada bycourse, siapa yang buat master bycourse tu mmgla sekejap tapi nanti nak buat phd tu susahla sikit..
Aku:......(terdiam dah...ni bapak aku dah signal2 suh sambung phd ke apa???? ...nak pitam aku dengar...tak kahwin lagila aku sampai ke tua.hehe Sebab kalau tengah belajar anda dilarang berkahwin ye..berkawan bole..)

Terus aku tukar topik,

Aku: Ayah, bunga ni nanti bole bagi kat pka plk mgu depan.
Ayah aku: Boleh la. Simpan elok2. Nanti bagi kat pka. (haha..rancangan jht aku berjaya)
Pka: Tak nak. Ayah, nanti pka nak teddy bear yang besar yang macam budak tu dapat. (teddy bear besar gila dah macam orang...~dah ada en.epa nak teddy lg, lain r aku...hehe)
Ayah: Nak buat apa... (muahaha..dah tau mesti tak dapat punya )

Aku ingat nak letak lagi gambar2...next entrila sebab gambar sume ada kat adik aku.

p/s: Doakan aku berjaya interview hari Khamis ni...tempatnya dekat je ngan rmh..hehe. Kalau dapat bolehla aku terus jaga anak aku si Farhan Aizuddin.




3 comments:

  1. tahniah ler...dpt gak aku tgk gmbr ko dlm blog n fb...tahniah..

    ooo...aku bg bunga pink 3kuntum xmo cakap kat sini...haha

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...