Saturday, August 21, 2010

Bocor

Minggu lepas tak update adalah kerana.
.
.
 banyak kerja pengemasan, pengecatan, penampalan dan pencacatan berlaku kat rumah simpang renggam. Serius aku pening tengok barang2 bersepah2 tiap2 hari sebab nak cat satu rumah, banyak brg2 yang kena kalih. Makin besar rumah makin banyak barang ada rupanya.

Rumah pun dah macam orang baru pindah masuk. Bercat baru, pintu baru, kabinet baru, susun atur kabinet ditempat baru, cuma orang yang kat dalam je orang lama dan tidak sedar diri dah tua...ahaks. Oleh itu wahai adinda2ku yang berada di puncak alam yang tidak dapat pulang ke kampung halaman disimpang renggam sila jangan marah, kecewa, gila or jadi pelupa dan SILA SUKA!!! bila tengok segala perubahan yang ada dan diolah oleh NK.

Walaupun satu rumah dah dicat warna kuning cuma bilik nanad je dinding tak bercat sebab hari tu baru je nanad cat, tapi kita kena berterima kasih kat abang Fuad and Abang Nahar sebab bulan2 pose ni diorang sanggup tolong si NK. Kalau diikutkan upah cat sepatutnya dua kali ganda dari harga sebenar, mana taknya dahlah rumah dah dua kali besar, barang dua kali ganda banyak. Dulu upah cat masa ada 3bilik tido je dah seribu.

to Nanad...abang Fuad kata ko sombong sebab lama tak datang rumah...haha. Last jupe masa kat renggam katanya sebab sultan johor datang.

Panjang betul entry aku, actually nak cite bumbung rumah kat simpang baru je abang Fuad tolong baiki sebab terdapat kebocoran disana sini dan tak dapat dibendung lagi. Kalau yang tengah tido nyeyak2 kompem boleh terjaga punyalah, bukan sebab bunyi hujan yang lebat tapi kebocoran yang lebat hinggap kat muka.

Tapiiiiiiiiiiiiiiii bukan atap rumah je yang bocor rupa2nya....keta kancil aku pon Bocor da....huhu. Nampaknya melayang duit aku bulan ni. Nak claim dengan daddy kalo dapat, sebab cheBob kata bukan murah tukar getah tu. Makan beratus gak. Nak kena kol perodua kat malim ni untuk wat appoiment. huhuhu....sadis betul keadaan kete bila air masuk dengan lajunya bila time hujan lebat. Nasib baik dapat tahu masa g ambil Farhan balik sekolah. Johor dah lah hujan lebat hari2. Melaka pulak tak tau apa cerita weather kat sana. Geng?

2 comments:

  1. wahh..kete da bocor..mitak ngan daddy lebey sikit ok..kikiki

    cuaca sejuk2, ujan gak skit2, mendung2..tido pun sodap..

    mesti umah baru best nie..cat baru, perabot baru..confirm beraya sakan nie..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...