Thursday, June 24, 2010

Selfishness

Kalau kita nak berbuat baik dan menuju kearah kejayaan tentu ada je halangan dan cubaan kan...

Hari ni aku nak print out tesis master, supposedly last week patut dan hantar dah. Tapi sejak minggu lepas aku tengok toner kat lab tu macam nak mati je.  Takde bertukar2 baru sampai keleni.

Sampailah satu hari ada seorang insan kat dalam lab pasca ni beli toner guna grant supervisor dia. First time dia beli toner guna grant ir supervisor dia. Selama ni guna toner supervisor aku...dah berkotak2 lah guna buat print untuk semua orang... tak kisah pun. Tapi bila time tang toner dia, lepas je dia guna, cepat2 dia cabut balik.

Aku pun pening2, contact supervisor aku tanya macam mana? Dia balas

"Habis ke....tanya Sharim"..

Macam mana aku nak tanya Sharim..batang hidung dia pun lama dah tak nampak. Malam2 buta ni pun tinggal aku sorang je pulak tu, selalu si Sharim nyee ada. Tengah mendail no Sharim, tiba-tiba.....hp aku mati dah. "Baguslah kan..., jadi boleh aku balik rumah tengok Baim Wong"...

Tengah duk drive kereta balik rumah tadi aku pasanglah radio kuat2...geram! Misi tak berjaya hari. Tak suka kalau target yang kita nak buat tak dapat. dan tiba2 aku terkenang kat ayah aku. Kan senang kalau ayah aku dekat dengan aku, boleh minta ayah aku tolong print out kan. Kalau dulu masa sekolah pun aku rajin minta tolong ayah aku siapkan projek sekolah. Sekarang tak boleh dah la...

Ahad depan birthday ayah aku. Hadiah dah beli dah. Yeaaa.. Gembira balik bila teringat orang yang kita sayang...
p/s: comel tak kambing pakai braces?

2 comments:

  1. ehem..ehemmm..siapakah dia...

    patutlah balik dengan masam mencuka je...:p misi tak selesai rupenya...

    hepi besday tuk ayah dee gak...tgk kambing ingt dee...hehehe

    ReplyDelete
  2. pergh akak tesis master..
    master dah akak nieh.. wowo...
    hahaha..
    biasalah mana ada mende yang xder halangan. nak makan sekalipun ada halangan la kak.. :p

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...