Tuesday, June 22, 2010

Aktiviti 2jam setengah

Bagi siapa yang belum makan, baik jangan baca.

Entri ni buat korang kecur perut je nanti.

Sabtu lepas aku bawak adik2 aku pergi makan kat Mahkota Parade untuk dinner.  Atas permintaan si kecik masa besday dia bulan 3 hari tu, jadi aku pun bawa pergi seoul garden. Biasalah kan dah pernah rasa sekali mesti nak lagi..hehe.

Si nanad ngan Faris pun ikut gak, cuma abang badang je yang tak dapat ikut. Kalau tak mesti cukup forum kitorang adik-beradik melantak kat situ.

Tak silap aku, 2 minggu lepas aku dah makan dah kat seoul garden. Jadi sesampai je kat kaunter, worker kat situ senyum2..dah cam sangat muka aku ni kot, manager dia pun siap say hi lagi kat aku disebabkan aku n bobby rajin makan kat situ.

Ni baru 1st round ni...

si kecik tengah bergayut dengan NK..

kentang..favourite..wajip ambil tiap2 kali datang
black pepper lamb..favourite no1.muahaha...2 pinggan penuh kitorang ambik.  

Dua minggu lepas masa datang dengan bobby aku dah janji taknak makan kambing lagi dah sebab time tu kambing dia tak rasa kambing. Tapi aku mungkir janji...hahaha. Nasib baik bobby takde. Aku memang hantu kambing..

makanan baru yang aku jumpa kali ni ada ketam! 
boleh sumbat buat steambot..fresh. sama macam masa aku makan steambot kat depan sunway piramid dengan ben dulu. sedap..

ada juga makanan goreng2 yang diorang dah siap masak. Jadi korang tak payah susah2 masak..

jom kita main masak-masak dulu..

sementara tunggu kambing, ikan, sotong dan udang masak, kita makan pau dulu...

dessert kat sini ada aiskrim, ABC, buah-buahan


riang gembira masing-masing sebab dah kenyang. Kitorang duduk dalam ni dari pukul 5 petang sampailah pukul 7.30 baru keluar. Macam2 masakan buat, siap ada satu keluarga pakcik ni tiru semua yang kitorang buat. Nasi goreng dia tiru, buat coke float dan...hahaha..asyik pandang je pakcik tu.


7 comments:

  1. Entri makan-makan ni memang bestkan.. heheheheh

    ReplyDelete
  2. best kan kalo dpt mkn2 dgn adik2..& x best kalo x cukup forum..

    ReplyDelete
  3. wadud nak makan lar...
    akak la yang belanja.. :p

    kak, software dah keluar.. hehe :

    http://slumberblogger-freedownload.blogspot.com/2010/06/free-download-blogtrack-aka-blogwalking.html

    ReplyDelete
  4. laaaa... ingatkan cerita yang menakutkan... ahahahaha... si baek aku dah makan.. so nafsu makan dah kurang dah.. ehehe

    ReplyDelete
  5. sedapnya makanan di atas itu...sib baek tgh makan roti ni..xder la kecur sangat..hehe...padahal terliur gak ni..adehh...

    best makan ramai2 dan mkn bnyak2...aku suka mkn seafood..best..best...

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...