Tuesday, May 25, 2010

Hari pendaftaran pelajar asasi UiTM Puncak Alam

Cuba teka dimana gambar ini ditangkap..UiTM Puncak Alam? betul!....
Perhatikan kesesakan pulak? tak nampak?...baik tak tak nampak nanti pening kepala pulak.

Tempat pendaftaran pelajar bukan di blok pentadbiran, tapi di blok asrama. Untuk sampai ke blok asrama, kami adik-beradik terpaksa menaiki tangga Batu Caves kerana parent tak dibenarkan bawa kenderaan ke asrama.

Untuk ke tempat pendaftaran sebenarnya terdapat dua pilihan, mendaki tangga atau menaiki bas. Barang-barang hendaklah dibawa bersama ok!. tapi kami tinggalkan dulu sebab tak mampu nak pikul..Berat!. nak naik bas, kamaiiin ramai yang menunggu.

adik-adik masih menunjukkan wajah yang ceria..sebab pendakian masih awal lagi

Lihatlah parents yang cekal bawa barang2 naik keatas...kesian sangat tengok parents2 time ni.
Mencari blok angsana untuk sesi pendaftaran...

Abang badang punya blok bukan A1 atau A2 tapi A3 (Angsana 3)..

Kesian abang badang dan si nasha kena turun bukit balik dan naik bas untuk bawa barang2 keatas bukit balik.

Nak naik ke bilik ditingkat 5 pula diorang tak gunakan lift yang sedia ada tapi guna tangga ok!! Pikul barang2 yang berat ke tingkat 5...sebab lift sangatlah ramai orang.

Segala proses ayah tak terlibat sama, kakak2 and adik je yang sentiasa menemani. Kasi chance ayah nak berehat...perjalanan pulang ke Johor nanti masih jauh lagi...

Abang badang yang cool dah sampai bilik
Badan akan tough hasil angkat berat!!! hehehe...

17 comments:

  1. wah.. ni adik akak yang masuk ke akak yang masuk? hahaha.. :-)

    ReplyDelete
  2. wah..wah..adik yang masuk..
    tapi kakak pun nak masuk sekali ;p

    ReplyDelete
  3. Penatnya panjat tangga semua.. siaan kalau parents dah tua kan?

    ReplyDelete
  4. kesiannyer angkat brg naik tangga tinggi tu.. kitorg dulu tgu smpai ptg, smpai dibenarkan bwk kete naik atas. nasib baik adik k.dee lelaki, brg sikit.. kalau perempuan, payah tu.. dulu kite angsana 2, sebelah blok laki.. hehehe.. terskodeng budak laki layan perasaan kat tingkap tu.

    ReplyDelete
  5. toughnya abg badang..hehehe..

    ReplyDelete
  6. sophie: memang kesian kat parents yang dah tua...nak panjat bukan rendah..tinggi pulak tu

    ReplyDelete
  7. najmu: tulah, nasib baik barang sikit...time pka dulu macam dah bawak satu lori barang dia..

    terskodeng ke skodeng ni..hehe
    juling kang ;p

    ReplyDelete
  8. sweetsour: hasil jadi pemain kriket kat sekolah

    ReplyDelete
  9. terskodeng la k.dee.. secara xsengaja masa tengah naik tangga.. sapa suruh layan perasaan kt situ.. mcm org putus cinta je gamaknya..

    ReplyDelete
  10. agak2 akan kena buli tak freshi kat situ ea? hihi :P

    tapi ngn badang ni, senior plak yg kena buli kot. heeee :P

    ReplyDelete
  11. Najmu: terskodeng takpe ;p
    lain kali ajak kita skali ye...

    ReplyDelete
  12. Asada: tak kena buli kot... ;p

    sebab orang dah takut nak buat salah sekarang...senang untuk disaman dan masuk melodi

    ReplyDelete
  13. welcome to uitm.dapat berita terdapat masalah ketika pendaftaran. kena buat secara manual.tak caya tanya adik.hehe..

    ReplyDelete
  14. ermmm.asasi ape tue??? smela...nash uitm gak..tp shah alam...nash follow dalila ea..nt dtgla ke blog saye:P

    ReplyDelete
  15. apa macam? mandi peluh...hahaha..

    ReplyDelete
  16. nas :asasi sama dengan matrikulasi,,,persediaan sebelum ambil degree

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...