Thursday, May 20, 2010

Abang badang

Pukul 1 tadi aku call adik aku si nasha aziz..bertanyakan khabar.

"pka dah masak belum..masak apa.."
"kucing sihat?.."
"Farhan sihat?..."

Budak-budak ni tak habis-habis tanya aku bila nak balik johor, sebab lepas ni tak boleh nak jumpa abang badang kat rumah dah...

ni lah abang badang dan adik bongsu badang..(oh adik-adikku)

hari ahad ni abang badang nak daftar kat UiTM puncak Alam..ambil asasi kejuruteraan...

nak tahu tak budak-budak ni makan pukul berapa hari ni?...ikuti kisah nya dari blog gadisini..hehe


Gadisini:saya seorang chef serba boleh
Dah pukul 2.30pm barulah kitaorang siap lunch.. kelam kabut masak tadi.. bangun dah tentu tengahari, tu pun abg badang kejut.. bangun-bangun bukan nak terus keluarkan lauk dari fridge, bukak lappy dulu.. borak-borak dengan abg badang dulu.. pastu tanya-tanya, eh adik balik pukul berapa ek? pukul 1 kott. sambung lagi borak-borak.. sampailahhh "assalamualaikummm"....
ahh sudah! macam nak terlompat aku turun katil.. hahaha..

terus tunggang terbalik dapur aku kerjakan.. keluar semua jenis kuali and periuk.. abg badang pun aku kerah juga suruh tolong tumis sayur.. siang ikan je dah half an hour, ciss.. tanya abg badang ikan apa ayah beli ni? masak apa sedap ni? then we decided to masak sambal.. orite je.. layannn..
then goreng lidah.. (pernah makan tak korang?) kitaorang adik beradik memang segala luar dalam semua bedal je.. takde pantang-pantang, like a DBKL or MPPJ.. hahaha.. hasil didikan? Nenek kebayannn.. aka NK. ish ish ish

don't ask for the picture because I did not provide any medicine for anti vomit. haha. hm, it should not be that bad right? thehe. nantilah, I open satu ruangan for "main masak-masak".

hmm semalam aku dengan abg badang dah berkira-kira nak hantar vavi tinted hari ni.. namun tadi boss call pulak.. kata nak datang rumah lepas balik kerja nanti.. cancelll lagi.. nanti boss bising.. harap-harapnya taukeh semalam still fix dengan harga semalam.. if tak sia-sia usaha cikpa memujuk rayu.

Now nak buat apa ek? buli anak kucing best jugak ni. ;D
 
jangan!!!!jangan buli

I got a brand new watermark from cik keyyah today...yippeee..thanks keyyah :)

dan dah rasmikan hari ini juga...

12 comments:

  1. alamak mcm xsesuai je warna 2..rasanya putih lagi cun kot..xpe2 nnt bila rajin i buat lg..muahaha

    ReplyDelete
  2. sweetsour a.k.a keyyah: hehehe..orait...i'll be waiting..

    tq keyyah..tq..tq..tq

    ReplyDelete
  3. fuyyoohhhh..smbil muncung mulut aku n..

    ReplyDelete
  4. bagus lah, boleh buat sangkut baju...hehehe

    ReplyDelete
  5. sennutz tu adik ko ek..
    adibradik ade blog..

    meriah..
    badang kuat sgt ka?

    ReplyDelete
  6. badang hero aku ms kecik lanun sepet

    ekeekkeke

    ReplyDelete
  7. jelez2!!!
    saya nk jugakk..
    lalalalala~~~
    k.keyyah.....k.keyyah kan kiut..buatkan la owg jugak..(ayat membodek)
    hahaha

    ReplyDelete
  8. badang ke?siapa nak jadi cempiang?

    ReplyDelete
  9. salam ziarah hari jumaat..
    penghulu segala hari..
    moga kita mendapat hikmahnya
    dan di kurniakan kesihatan
    yang baik..

    ReplyDelete
  10. +akufobia+ : awaklah jadi cempiang nye..hehehe

    ReplyDelete
  11. watermark cantik!!.emm..abg bdang hensem..Hahahha

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...