Wednesday, May 26, 2010

Streamyx yang sangat lembap malam ni


Geram betul dengan perkhidmatan streamyx malam ni....sangat lambat.
Kata 1M tapi macam separuh pun tak sampai...43k je.

Adakah ni tanda-tanda dia suruh aku siapkan tesis...

esok MJ nak tengok tesis aku...huhu

Bilalah internet di negara kita ni nak laju..

Tuesday, May 25, 2010

Hari pendaftaran pelajar asasi UiTM Puncak Alam

Cuba teka dimana gambar ini ditangkap..UiTM Puncak Alam? betul!....
Perhatikan kesesakan pulak? tak nampak?...baik tak tak nampak nanti pening kepala pulak.

Tempat pendaftaran pelajar bukan di blok pentadbiran, tapi di blok asrama. Untuk sampai ke blok asrama, kami adik-beradik terpaksa menaiki tangga Batu Caves kerana parent tak dibenarkan bawa kenderaan ke asrama.

Untuk ke tempat pendaftaran sebenarnya terdapat dua pilihan, mendaki tangga atau menaiki bas. Barang-barang hendaklah dibawa bersama ok!. tapi kami tinggalkan dulu sebab tak mampu nak pikul..Berat!. nak naik bas, kamaiiin ramai yang menunggu.

adik-adik masih menunjukkan wajah yang ceria..sebab pendakian masih awal lagi

Lihatlah parents yang cekal bawa barang2 naik keatas...kesian sangat tengok parents2 time ni.
Mencari blok angsana untuk sesi pendaftaran...

Abang badang punya blok bukan A1 atau A2 tapi A3 (Angsana 3)..

Kesian abang badang dan si nasha kena turun bukit balik dan naik bas untuk bawa barang2 keatas bukit balik.

Nak naik ke bilik ditingkat 5 pula diorang tak gunakan lift yang sedia ada tapi guna tangga ok!! Pikul barang2 yang berat ke tingkat 5...sebab lift sangatlah ramai orang.

Segala proses ayah tak terlibat sama, kakak2 and adik je yang sentiasa menemani. Kasi chance ayah nak berehat...perjalanan pulang ke Johor nanti masih jauh lagi...

Abang badang yang cool dah sampai bilik
Badan akan tough hasil angkat berat!!! hehehe...

Gambar pintu masuk Melaka Wonderland

Ada gambar pintu masuk melaka wonderland je. Kalau nak bermandi manda kat dalam tak tahu lagi bila. Kena ajak adik-adik sekali baru best kan. Tapi kawasan dia memang besar. Dekat je dengan McD Ayer Keroh dan Hutan Rekreasi.

Monday, May 24, 2010

Abang Badang dah ready

Hari sabtu lepas, kami tinggal di rumah adik ayah, kami panggil dia pak lang. Menginap semalam je, tu pun tak puas rasanya nak berbual-bual dengan sepupu (tidur pukul 4 pagi malam tu). Maklumlah lama tak jumpa. Pak lang kami tinggal di Padang Jawa..khusus untuk anak jawa je,acah je...hehe.

Tapi orang jawa makan pizza dengan keju tau. Mak lang kami belikan dominos pizza..hehe. Macam tahu-tahu je si nasha nak makan...nasib baik farhan tolong jawapkan masa mak lang tanya nak makan apa malam tu. Aku first time makan..kira hajat nak makan terlaksanalah hari tuh..hahaha. Tapi memang sedap domino's pizza ni compare tu pizza hut..3 kali sedap.




Tengah-tengah makan, pak lang kami cakap..ni dua orang ni ada blog!! (tuju kat aku and si nashalah ni) ..maka terjawaplah teka teki aku siapa yang taip nama ayah!. Pak lang rupanya. Cakap kitorang ada blog depan ayah pulak tu. aduh...Nasib baik ayah tak kisah. Bukan aku buat salah. Ayah apa kisah.
Janji aku ni baik..hahaha. Rupa-rupanya pak lang ni pun minat nak buat blog.hahaha.. tanya aku macam-macam...anak dia pun nak buat blog juga sebab pak lang suruh buat. Enough pasal blog-blog ni...


Abang badang yang hensem dah ready untuk berangkat.


Hensem kan...next entri nak cerita waktu pendaftaran dekat uitm puncak alam pula..(yang amat meletihkan aku dan budak-budak ni semua)

Sunday, May 23, 2010

The Winning Workout

Phillips normally arrives at her local gym between 6:30 and 7:00 a.m. and works out for about two hours. "I like to get to the gym early, before I have time to make excuses," she says. "But if I don't make it in the morning, I go in the evening. I want my muscles to stay toned, so if I have only an hour, I'll split it between cardio and weight lifting."

Cardio: One hour, five or six days a week (treadmill, stair stepper, spin class, or swimming). Her treadmill settings: Incline 3-4; speed 5-6 mph. Tip: "If you can't run at first, set the incline at 7-8 for 10 minutes to get the sweat going, then lower it. You'll be running before you know it. That's how I started."
Weights: One hour strength training every other day, both upper and lower body
Arms: Bicep and tricep lifts using 15 lb. dumbbells. Deadlifts with a barbell loaded at 60-70 lbs.
Legs: A machine circuit that works the calves, thighs, and glutes
Abdominals: A combination of yoga moves and crunches on the mat

Additional Activities


Running: "Some days I run to the gym and back. It's about two miles from home. I never imagined I'd have the stamina for running, but now I've done a full marathon and two half-marathons, and I can't wait to run another one."
Walking: "I love to walk. I wear a pedometer and set it to miles. If I'm almost home and I've gone nine miles, I'll make it an even 10. Wearing a pedometer helps you push yourself farther."
Cycling: "As a family we bike on trails near our house. Sometimes we go for 25 miles and take a picnic in our backpacks. If you're nervous about biking, get out and walk the bike trails instead and enjoy nature."


Ready to Lose?

Jump-start your weight loss at the Biggest Loser Resort at Fitness Ridge in Ivins, UT! One lucky reader will win airfare and a week's accommodations, plus one spa treatment apiece, for two — a $5,000+ value! The resort offers a wide range of fitness activities, healthy meals, and educational lectures. Go to goodhousekeeping.com/losebig to find out how to enter — and get your trim-down plan in gear.
Lost Weight? Visit nwcr.ws to enroll in the National Weight Control Registry; your experience can help others.
Originally published on February 1, 2010

Saturday, May 22, 2010

Biggest Loser Winning Workout and Meal Plan

WebMD Feature from "Good Housekeeping" Magazine
By Joanna PowellGood Housekeeping Magazine Logo

Lose It and Keep It Off

Studies show that up to 80 percent of people who lose weight regain most or all of it within a year. But not Phillips. Here she shares what helped her lose 140 pounds at the Ranch — and what prevents the fat from piling back on now.

Getting Started...

1. Start today: Do something. Go for a walk — even if it's just for 10 minutes, or down the block and back. Or set a short-term goal like getting up early for a workout every day for a week. At the end of that week, give yourself a prize. Treat yourself to a mani-pedi, a new outfit — any nonfood indulgence.
2. Be a tracker: Get a calorie counter and look up everything you eat, then log it in a journal. (You are keeping one and using it daily, right?) And write down everything you put in your mouth — like the Oreo cookies you just scarfed down. You need to hold yourself accountable.
3. Be ruthless with temptations: Throw out the things that set you up for failure. If you crave sugar, get rid of sweets. If salty foods are your weakness, dump the chips, pretzels, and salted nuts. Tackle your cupboards, fridge, freezer, basement stashes — everything. Then stock up on fresh fruits and veggies.
4. Start a photo timeline: Have someone snap a shot of you now and tape it to a mirror or pin it to a bulletin board. Then take pictures of yourself weekly or biweekly to document your improvement. Get dressed up, put on makeup, and shoot. You may have lost only two pounds, but that's two pounds in the right direction. Write captions under the pictures, like, "Look at me. This is when I started." Note your weight and the date. Then write, "This is two weeks later. I lost five pounds and treated myself to a haircut. Look how great I look!" Put anybody's picture at the end, and when you reach your goal, replace it with your own.
5. Get the gear: Buy one decent workout outfit so you'll feel OK going to the gym or outdoors to exercise. Invest in a pair of good sneakers. Buy them at a running shop where the pros know how to fit your feet.
6. Choose tunes: Select a playlist that revs you up. Phillips's favorite workout tunes:
  • "I Gotta Feeling" by Black Eyed Peas ("Who can resist it?")
  • "Let It Rock" by Kevin Rudolf ("This is my song from Jillian Michaels," Phillips's second trainer at the Ranch)
  • "Black and Gold" by Sam Sparro ("This was a special song between Bob [Harper] and me. Every time I hear it, I think of him")
  • "The Climb" by Miley Cyrus ("When you want to give up, listen to this and it will make you change your mind. It makes me cry because it takes me back to when I struggled")
7. Push yourself: If you're on the treadmill, say, and want to quit after a half hour, strive for an hour — but in small increments. Say to yourself, "OK, what's another 10 minutes?" Then say, "OK, I've only got 20 minutes left to go. Why would I give up? Why stop now?" Decide now that you'll finish whatever goal you set.

...And Sticking with It


1. Chop ahead: Every weekend, prepare produce to store in the fridge for the week ahead: Steam veggies like broccoli and green beans and put them in containers; stash cherry tomatoes, carrots, celery, and other raw veggies in resealable bags. Cut up watermelon and cantaloupe, and fix berries, apples, oranges, and pears so they are ready to eat.
2. Pack a cooler: Phillips keeps a cooler in her car so that she won't be tempted by fast food drive-thrus when she's on the road. In it are fruit, cut-up veggies, cooked green beans, hummus, and a little protein, like grilled chicken strips. "My girlfriends used to look at me like I was crazy when I pulled out those green beans. But now they're getting used to eating like this, too," she says.
3. Give yourself a break: Phillips allows herself one high-calorie day a week when she can eat 2,400 to 2,600 calories. If she craves a slice of cake or pizza, she'll have it. Her splurge day keeps her in check the rest of the week. And if there's a party, she counts it as part of her high-calorie day, not an excuse to go wild.
4. Create a support system: When Phillips returned home from the Ranch, she asked six friends to be her gym buddies — to help her stay on track. She says, "Last week my girlfriend was at the gym before me and said, 'Wow, you're 15 minutes late.' I said, 'Who are you, Jillian?' We laughed, but you need to have people in your life like that."
5. Keep a reminder: Phillips has a life-size cutout of herself as she was when she arrived at the Ranch weighing 257 pounds — dressed in a black sports bra and black spandex shorts. "When I see the sadness in old Helen's eyes, I think about how I could still be living with that desperate unhappiness. I never want to forget where I came from, and that I wanted to change my life and I did it."

Friday, May 21, 2010

Its good to be Back at HOME!!!!

Semalam petang tak sempat adah nak jumpa aku..tahu-tahu aku dah lesap balik johor. hehe.

Pukul 5.30 petang terus aku cabut balik simpang renggam. Dalam fikiran aku asyik ingat kucing-kucing yang comel dan Farhan je sepanjang perjalanan. Walaupun semalam hujan lebat, aku gagahkan juga drive. Lebat gila hujan!!

Sampai je rumah aku nampak Farhan tidur time maghrib2..kesian kepenatan pagi petang pergi sekolah. Hari isnin, selasa, rabu dan jumaat malam pun still kena datang sekolah juga. Ada kelas malam. Padahal baru darjah 5.

Sekolah Farhan dekat je, dalam kampung Ibrahim Majid ni..jalan kaki 30 langkah dah sampai dah..haha. Tapi walaupun dekat, ayah aku upah orang ambil dan hantar farhan pergi sekolah..atuk jiran sebelah rumah kitorang yang hantarkan.

Pada aku, dalam banyak-banyak adik beradik, Farhan paling kesian sekali sebab tadika dekat dalam kampung (tadika kemas). Si Farid and Faris tadika dekat Nuri, kalau sesiapa yang duduk kat Johor Bahru mesti tahu. Paling seronok si Farid  a.k.a abang badang, sebab time kitorang tinggal kat taman sri putri dulu, tadika Nuri kat sebelah rumah je...hahaha. Best kan!. Kalau tertinggal buku ke nanti teacher dia jeritlah nama aku..hahaha.

Sungguh pun belajar kat dalam kampung, Farhan tetap pandai. Dalam pada kesian kat Farhan, tapi sebenarnya dia yang paling senang nak dapat apa-apa kalau mintak kat ayah dia. Dapat nombor best je dalam kelas, mintak PS2 terus dapat (Si abang badang yang gila hebat dalam peperiksaan tak pulak dapat hadiah...pmr 8A, SPM 7A...hehe.sabar ye abang badang..). Walaupun PS2 farhhan pernah disonglap pencuri, tapi ayah aku tetap belikan lagi sekali.

Kalau nak minta apa-apa kat nenek kebayan jangan haraplah...kalah soal-jawap polis. Tapi tetap tak dapat juga.

Hari ni pun geram dengan nenek kebayan. Dah tahu si abang badang nak pergi daftar esok, mintak copkan pengesahan boleh dia kata..ahhh penat lah..

the end...

p/s: malam ni rasa nak bawa adik-adik pergi makan luar dengan pergi karaoke je rasa..last time karaoke dekat Kluang Mall. Best!!

Misman pula dah tanya, esok nak ikut pergi hantar si abang badang tak?

Thursday, May 20, 2010

Abang badang

Pukul 1 tadi aku call adik aku si nasha aziz..bertanyakan khabar.

"pka dah masak belum..masak apa.."
"kucing sihat?.."
"Farhan sihat?..."

Budak-budak ni tak habis-habis tanya aku bila nak balik johor, sebab lepas ni tak boleh nak jumpa abang badang kat rumah dah...

ni lah abang badang dan adik bongsu badang..(oh adik-adikku)

hari ahad ni abang badang nak daftar kat UiTM puncak Alam..ambil asasi kejuruteraan...

nak tahu tak budak-budak ni makan pukul berapa hari ni?...ikuti kisah nya dari blog gadisini..hehe


Gadisini:saya seorang chef serba boleh
Dah pukul 2.30pm barulah kitaorang siap lunch.. kelam kabut masak tadi.. bangun dah tentu tengahari, tu pun abg badang kejut.. bangun-bangun bukan nak terus keluarkan lauk dari fridge, bukak lappy dulu.. borak-borak dengan abg badang dulu.. pastu tanya-tanya, eh adik balik pukul berapa ek? pukul 1 kott. sambung lagi borak-borak.. sampailahhh "assalamualaikummm"....
ahh sudah! macam nak terlompat aku turun katil.. hahaha..

terus tunggang terbalik dapur aku kerjakan.. keluar semua jenis kuali and periuk.. abg badang pun aku kerah juga suruh tolong tumis sayur.. siang ikan je dah half an hour, ciss.. tanya abg badang ikan apa ayah beli ni? masak apa sedap ni? then we decided to masak sambal.. orite je.. layannn..
then goreng lidah.. (pernah makan tak korang?) kitaorang adik beradik memang segala luar dalam semua bedal je.. takde pantang-pantang, like a DBKL or MPPJ.. hahaha.. hasil didikan? Nenek kebayannn.. aka NK. ish ish ish

don't ask for the picture because I did not provide any medicine for anti vomit. haha. hm, it should not be that bad right? thehe. nantilah, I open satu ruangan for "main masak-masak".

hmm semalam aku dengan abg badang dah berkira-kira nak hantar vavi tinted hari ni.. namun tadi boss call pulak.. kata nak datang rumah lepas balik kerja nanti.. cancelll lagi.. nanti boss bising.. harap-harapnya taukeh semalam still fix dengan harga semalam.. if tak sia-sia usaha cikpa memujuk rayu.

Now nak buat apa ek? buli anak kucing best jugak ni. ;D
 
jangan!!!!jangan buli

I got a brand new watermark from cik keyyah today...yippeee..thanks keyyah :)

dan dah rasmikan hari ini juga...

Lab

Hari ni nak pergi lab ke tidak..
pergi
tak nak pergi
pergi
taknak pergi

mana satu niat aku ni..huhu

taknak pergi...
"evil"

Wednesday, May 19, 2010

A NIGHTMARE ON ELM STREET (18PL) - rating best!!

Bagi sesiapa yang minat tengok cerita mendebarkan, aku syorkan korang tengok cerita ni. Aku teruja nak tengok cerita ni gara-gara tak puas hati tengok cerita ironman 2. Ironman 2 sangatlah boring,,,ending part je yang best sebab ada aksi fighting2 sampai mati...

Selalunya aku akan tengok wayang dekat MBO Melaka Mall je, tapi sebab semalam dah alang-alang pergi celcom Melaka untuk buat sim card balik (padan muka, siapa suruh patahkan sim card sendiri..kan ke dah menambahkan kerja namanya)...jadi aku membuat keputusan tengok wayang dekat GSC Dataran Pahlawan Mall...

Lama tak lalu bandar melaka, maka terlihatlah segala pembaharuan yang ada, mahkota parade punya cat dah tukar baru, shopping mall yang baru akan dibuka bulan jun nanti kot, lantas dapat menghubungkan ketiga2 mall serentak (perghh... penatlah nanti aku berjalan2 dalam mall sampai bengkak kaki)..Tak sabar rasanya nak pergi Mall yang akan dibuka tu..tengok bangunan je dah tau gah...

There is a new mall coming up (next to Mahkota) with the name "The Explorer" (www.theexplorer.com.my)

Berbalik kepada entri yang lepas aku ada beritahu kan, yang aku download cerita nightmare ni..tapi disebabkan kualiti gambar yang kurang tidak memuaskan, jadi aku decided untuk tengok gak kat wayang bersama my girlfriend roommate cik maw. Baru je start cerita ni jantung aku berdebar dah..dalam beberapa minit dah ada orang kena penggal kepala..macam real...dasyat betul ganas!. Setiap saat buat jantung aku berdebar dan terkejut, nasib baik takde sakit jantung...ending part pun aku suka..weee..kepuasan menonton. Penonton cina pun sporting je masa tu siap tepuk2 tangan sebabb...tengoklah sendiri maka korang akan tahu. (^___^)

AWARD friendly blogger

dapat award from cik adah,siapa lagi kalau bukan my roommate (^___^)..thank maw...

perlu jawab soalan ni....:)
1. suka melukis tak?
suka melukis, 
tapi sedar diri lukisan tak setanding orang yang hebat melukis macam artis, jadi sekarang pandang lukisan orang lain je dan tak melukis dah
2. bosan bosan suka wat ape?
Suka berinternet, berblogging, makan, tengok tv, dengar radio...
Kalau dah tahap maksima, baik masuk bilik, tido..Krohh..krohh...
Hehehehe..(sorry maw, curi ayat,,,aktiviti kita memang sama gitu)
3. kenapa siput babi jalan lambat? haha :DD
tunggu aku lepas makan pizza dulu, baru aku jawap ;p
4. cute tak orang yang bagi award nih? hahaha just kidding :)
Laaa..Of course la cute...Sapa2 nak kenal, ngan tuan blog, sila CLICK..hehehe

Ok la...sekarang tag mengetag....hehehe..Dan yang bertuah ialah...

Tuesday, May 18, 2010

susah nak melepasi pintu masuk UTeM hari ini

Selalunya, hari-hari aku lalu gerbang UTeM takde pun pakguard nak tahan-tahan. Tapi hari ni siap ada dua lagi. Kiri satu,kanan satu.

Guard: Ye cik, nak buat apa?
Aku: Saya dak Master.
Guard: (jenguk-jenguk kat dalam kereta sambil memandang lap aku)...Ada budak jumpa TNC pakai selipar je..Gila ke apa....(membebel-bebel)..jadi tu yang kena check tu
Aku: oo..patutlah..

Aduh, pandang kasut aku rupanya..ingatkan pandang lappy..hahahampeh.

Aku hari-hari pakai kasut ok...pakai selipar pun buat masuk toilet je...sayang kat kasut..hehehe

TNC yang juga merangkap Main supervisor aku pun, aku takut nak jumpa dia pakai selipar ok..
jadi memang wajiplah berpakaian formal kalau nak pergi jumpa kan..kena cun2 tu..hehe

kalau nak pakai selipar pergi pasar malam boleh ok...kesian kat pak guard tu berhujan demi menjalankan tugas... :)

Monday, May 17, 2010

Entri Khas buat Mawaddah tersayang

entri ni khas buat roommate ku maw http://mwdah.blogspot.com/


i'm sorry
pening lalat + pening ngantuk malam ni..
janji nak tengok wayang pukul 8.45 malam
tapi tak dapat nak bawa maw pergi tengok wayang
cerita
A Nightmare on Elm Street (2010)

Kalau dengan che Bob jangan haraplah dia layan cerita-cerita macam ni..
badan je besar...hehehe

Bila aku dah setel download cerita ni dekat syok.org,,nanti kita tengok sama-sama ye maw..
ye...?...ok?

Sunday, May 16, 2010

Contest: aku dan makanan itu

Assalamualaikum dan salam semua....

Hari ini aku nak masuk contest dari  BatuBurpBlur ..
syarat-syarat dia...

1)     mesti jd FOLLOWER ku (setia x setia tu lain citer)..
2)     wat 1 entry khas utk join contest ni, copy paste banner rasmi tuh, pastu link kan terus ke sini yer..=)
3)     anta penyertaan korang 1 keping jer PIC okey.
4)     1 org ley anta 1 je PENYERTAAN tau
5)     pic korang SINGLE ok.
6)     yg plg PENTING, pic korang tuh mesti dgn MAKANAN tau (x kesah la donat or stakat biskut kering. jnji mknn) ok??
7)    tarikh tutup: 31 MEI 2010


Hadiah dia mesti lah best...Dapat 1 kotak coklat tu...

ok,,,ni dia gambar artis yang terpilih

jom join ramai-ramai

2 hari tanpa handphone

jiwa kacau,
panggilan tak dijawap,
message yang menyakitkan,
panggilan jemputan ke lab yang sia-sia,
dengan senang hatinya
simcard telah dipatahkan
tengok apa yang bakal berlaku esok

Saturday, May 15, 2010

Mothers day giveaway

 
 it was supposed to be her anniversary giveaway..
now turned to mothers day giveaway..
there's gonna be 2 winners that can win the giveway..
da 1st winner who email her, can choose da loots dat she want..nice..=)
so..lets give it a try..

Infos: This will only run from 2 weeks starting now May 10 (philippine time) ends at may 23 at exactly 12 midnight~
Prizes:
1st Loot:
NYC Nail Polishes
Suesh Cotton Quilts(i have 3 of this so im giving one)
Mac glimmerglass blackfire
Maybelline Clear smooth blush
Cyleina Black pearl Soap(my fave body soap)
maybelline Blush Brush
Loreal True Match in golden caramel
F21 orange lipgloss
styli style liner in emerald

2nd Loot:
Unbranded Foundation Brush(good quality-i use the same brush)
Estee Lauder Pouch(i have 2 of this so im giving one)
Cyleina Black pearl Soap(my fave body soap)
bejewelled headband
Maybelline Long lasting gel drama Brown(i have 2 of this so im giving one)
maybelline eyeshadow brush
Maybelline BB Cream
NYC Nail Polishes
Maybelline Color sensational Summer Sunset(i have 2 of this so im giving one)

i will be having 2 winners..the first winner to email me will get to pick which loots she wants.

RULES:
1.You MUST be a FOLLOWER of Littlebeautybag.blogspot.com
2.Repost this Giveaway to your Blog and link it back to this post
3.Leave a Comment with the link where you post the contest and email.
4.Contest Open to Asia and US/canada followers(i'll be the one who'll ship for asia,and my relatives for US winners(if ever)cause they'll go back to US in 2 weeks)

THANKS FOR ALL THE SUPPORT LADIES..CANT PUT INTO WORDS HOW GLAD I AM!! THANKS!!

(disclaimer..all items were bought by yours truly,i may add more if i can find someone to sponsor hehe)

Award lagi

Ini dia award dari norfa.hehehe
pizza rider yang buat ni..
untuk award nih xde apa2 syarat...so...
saya tujukan award nih buat kawan2 semua..
yang dah follow saya....
amik yaaa...saya memberi...terima lah..
tak baik menolak tau..hehehehe....

hadiah from keyyah

byk soalannya..kena  jawap erk..
1. Apa yang bermain di fikiran kamu sekarang?
menyesal tak sudah sebab patahkan simcard malam tadi,
kena baiki tesis yang dato' dah semak,
kena cari borang penghantaran tesis yang hilang kat meja en zoinol (yang geramnya dah 2 kali dia hilangkan)
2. Apakah nama samaran kamu?
  Dee
3. Berikan 3 orang yang kamu sayang.
malas nak jawap,sbb dah pernah jawap
4. Panggilan untuk si dia.
bulat,tua,kuat merajuk
5. Hadiah yang kamu impikan dari seseorang yang istimewa.
  dah tak mengharap apa2
6. Blog mana yang kamu suka visit?
banyak, tak ada yang specific
7. Tagkan kepada 15 orang rakan blogger kamu.
takde yang kena

Second tag dr keyyah 
award nih perlu di tag kepada 20 orang blogger..ahha nk bg kat sapa erk award nih..

tak mau tag siapa-siapa dah

Semuanya tentang D

Salam, hari ni nak langsaikan 2 hutang tag dari Moomyyus, Mijie dan Norfa. Thanks kalian berdua.

It's harder than it looks...
Copy to your own notes...
Erase my answers...
Enter yours and tag twenty (20) people...
Use the first letter of your name to answer each of the following questions...
They have to be real...
Nothing made up...
If the person before u had the same first initial, you must use different answers...
You cannot use any words twice...
and
You can't use your name for the boy / girl name question...

1. What is your name : dalila
2. A four letter word : damn
3. A boy's name : duen
4. A girl's name : dina
5. An occupation : doctor
6. A colour : dark green
7. Something you wear : diamond ring
8. A food : delima
9. Something found in the bathroom : diamond
10. A place : dungun
11. A reason for being late : dungu kejap
12. Something u shout : dengar lar.
13. A movie title : dreams
14. Something u drink : drinho
15. A musical group : dmassive16. An animal : dog
17. A street name : dato syed zain street...(xcaye pergi cek kat Kluang ada...anak dia aku kenal)
18. A type of car : daihatsu

Huh..Akhirnya siap juga.Alhamdulillah..


tak tahu nak tag siapa dah...

Friday, May 14, 2010

Nak tambah trafik dengan cepat?

Berdasarkan kepada keadaan aku ni, sebenarnya aku bukannya pakar sangat mengenai trafik ni. Yang ni aku perolehi daripada orang lain jugak ala... macam tag tu hehe.. Terus pada matlamat sebenar post ni.. post ni sebenarnya aku dapat ni dari matdin . Memang bagus idea macam ni hehe...

Mari baca cara-caranya:

1. Tulis posting artikel seperti posting ini, atau copy-paste artikel ini.
Kemudian beri tajuk yg menarik.

2. Anda hanya cuma meletakkan Link URL di bawah ini
untuk artikel yang anda tuliskan dalam blog / web anda.




1. Tintalughahwi
2. Igauan
3. Ad-dai’
4. kakngah
5. zlh@n
6. LYAfrina
7. download mp3 percuma
8. bℓog buðak χ-nakaℓ ♂
9.Cara hidup baru abad 21
10.Bila Aku Menulis Blog
11.~ApekpunyaBlog~
12: My Big Family & Friends
13. ABCMILO
14. matdin 
15. misdalila

PERATURAN
1. Sebelum anda meletakkan web-web di atas di komuniti Link URL ke posting web / blog anda, sila hapuskan link nombor 1.
Selepas itu pindahkan Link no.2 menjadi no.1,
yang No.3 jadi No.2,
yang No.4 jadi No.3
dan seterusnya.
Setelah itu masukkan link anda di urutan bawah (No.15).



2. Ingat! Jangan Ubah urutan daftar link itu.Jika setiap blogger mengikuti formula tersebut, maka bakal menghasilkan backlink seperti berikut:


Bila posisi anda pada no.15, jumlah backlink = 1
Posisi no.14, Jumlah backlink = 5
Posisi no.13, Jumlah backlink = 25
Posisi no.12, Jumlah backlink = 125
Posisi no.11, Jumlah backlink = 625
Posisi no.10, Jumlah backlink = 3,125
Posisi no.9, Jumlah backlink = 15,625
Posisi no.8, Jumlah backlink = 78,125
Posisi no.7, Jumlah backlink = 390,625
Posisi no.6, Jumlah backlink = 1,953,125
Posisi no.5, Jumlah backlink = 9,765,625
Posisi no.4, Jumlah backlink = 48,828,125
Posisi no.3, Jumlah backlink = 244,140,625
Posisi no.2, Jumlah backlink = 1,220,703,125
Posisi no.1, Jumlah backlink = 6,103,515,625


Kita sama-sama cuba jaya okk....
Selamat mencuba!!!

Malaysia Flora Photo Contest


1)Malaysia Flora Photo Contest
The yearly Floral Photo Contest is back with great prizes await shutterbugs!
Not just cash, there are FUJIFILM Digital Cameras, Professional Studio Lightiing, Holiday packages. Karangkraf’s LAMAN Magazine subscriptions, and more to be won in Malaysia Flora Photo Contest 2010. Click away to capture this year’s theme of “Flora, Parks & Gardens” and you could be a blooming winner.

So, enter the contest to win colourful prizes now!

2) Productivity photography contest 2010

Your productive snapshot could earn you cash and more!
Amazingly... but it is possible! Just capture a photo that best demonstrates “Innovation for Productivity” and submit it to be in the running for great prizes comprising of cash, digital cameras and much more. It’s so easy to get more out of your photos with MPC and FUJIFILM!

Start producing your productive pictures now!

    Thursday, May 13, 2010

    Is My Cat Normal?

    What Is "Normal" for a Cat?

    Sleeping all day, chasing shadows all night, getting high on mysterious herbs - that may be delinquent behavior for a teenager, but it's run of the mill for a cat.

    Face Rubbing

    "Cats rubbing their face on you is a sign of affection and appeasement," Reid tells WebMD. Cats have glands on their cheeks and the corners of their mouths. When they rub up against your leg or other body part, they leave some of their scent on you. According to feline etiquette, that's a compliment.

    Bringing You "Gifts"

    You've politely told your little predator, "No, thanks." But your cat insists on showering you with gifts of dead mice, birds, or lizards. "Bringing you dead animals is normal," Reid says, "but keep that cat inside." Prowling cats can have a devastating impact on ground-nesting birds. Reid recommends looking for toys these cats can hunt instead. "It provides an outlet for this behavior without killing wildlife."

    Drinking From Toilets

    You've watched your cat's painstaking grooming ritual. Why would he go to all that trouble keeping himself clean and then drink out of the toilet? No one is sure why cats do this, Reid says. Toilet water may taste fresher than stagnant water because it's changed with each flush. "Don't worry about it unless you keep chemical cleaners in the tank," she advises. And if it really bothers you, keep the lid down.

    Eating Plants

    Eating small amounts of grass can be nutritious for cats. In larger quantities, it can have a laxative effect or cause vomiting. If your cat is drawn to eating greenery, take inventory of your houseplants - many species are toxic to felines, including aloe, philodendron, and Easter lilies.

    Eating Wool

    In rare cases, cats are compelled to eat the inedible. For unknown reasons, wool is particularly appealing. "Some suck on it. Some ingest it," Reid says. "They eat large holes out of sweaters." This behavior is classified as compulsive and is most common in indoor-only cats. Reid recommends talking to your vet about behavior modification. It may help to provide tasty alternatives, like catnip, grass, lettuce, or rawhide.

    Sleeping All Day

    It may seem lazy, but sleeping or lounging around the whole day is a survival trait if you're a cat. As they evolved in the wild, felines developed a pattern for conserving energy. They hunt for a short period and spend the rest of the day sleeping. In house cats, the pattern is similar. Mittens will eat and play in brief bursts, but spend most of her time at rest.

    Motor Mouth

    Just like people, some cats are more "talkative" than others. They may meow and whine throughout the day. Asian breeds, particularly Siamese cats, are prone to vocalizing. As long as your cat does not appear anxious or in pain, being a chatterbox is no cause for alarm. However, a quiet cat that suddenly begins vocalizing should be examined. The change in behavior could signal a medical condition, such as hyperthyroidism.

    Kneading

    Your new slacks may suffer a few snags, but your cat means well. When Tiger jumps on your lap to knead your legs, it means she's feeling relaxed, comfortable and secure. Kneading is learned very early in a cat's life. It's something most kittens do while nursing.

    Finger Licking

    If your cat makes a habit of licking your fingers, there are several possible reasons. The first is that your cat simply likes the taste of your sweat or hand lotion. In some cases, licking can be a comforting behavior; it may be linked to nursing. If your cat licks you excessively and shows other signs of anxiety, check with your vet.

    Getting High

    If a pinch of catnip sends Fluffy into a state of bliss, you might wonder if your innocent furball is getting high. The answer is yes. Reid says chemicals in catnip produce a response similar to intoxication. "There's a genetic basis for it, so some cats show no reaction. Others show that very extreme attraction." In some cats, this naughty herb may even cause hallucinations. Catnip is not toxic to cats. However, ingestion of large amounts can lead to vomiting or diarrhea. Catnip should not be given to pregnant cats

    Sneezing

    Like people, cats are vulnerable to allergies, sinus irritation, and upper respiratory infections. Symptoms may include sneezing and a runny nose. A common cause of respiratory problems in cats is cigarette smoke, but they can also pick up viruses from being around other cats. If sneezing continues for more than a few days, check with your vet.

    Playing All Night

    Cats naturally tend to be active at night, when their superior vision lets them sneak up on prey. Most domesticated cats adjust their schedule to be active when people are awake, Reid says, but this doesn't always happen. If your darling is a night owl, try providing an intense play session and a meal right before bedtime. The burst of activity should wear Dracula out, so you can both get a good night's sleep.

    Glow-in-the-Dark Eyes

    Many cultures, such as the ancient Egyptians, have admired cats as divine beings. The fact that their eyes glow in the dark only adds to the mystique. As it turns out, there's a fairly mundane explanation for this phenomenon. Feline eyes have a layer of tissue called the tapetum lucidum, which reflects light back through the retina. It helps facilitate their exceptional night vision.

    Wednesday, May 12, 2010

    Ironman 2 yang kalau tak tengok pun takpe

    Cerita ironman yang aku tengok malam tadi indah khabar dari rupa..huhu. Kalau tak tengok pun tak rugi kot. Mana taknya, awal-awal cerita boring dah..mengantuk aku pergi tengok malam tadi. Ending part je best.

    Yang membuatkan lagi tak best nya bila orang cina yang duduk belakang aku pula asyik memekak je dari cerita belum start sampailah abis cerita...kipochi betul. Risau aku bila Bob dah menjeling-jeling ke belakang,takut insiden pergaduhan berlaku dalam wayang...maki-maki pun dah...memang tak paham bahasa.

    Malam tadi pun ramai juga yang bawa family dan bawa budak kecil...pelik betullah mak bapak ni. Kesian aku tengok budak kecil tu,bayangkanlah..cerita start pukul 8.30 dan habis pukul 11 malam..sampai dorang tertidur-tidur.

    Ada juga yang tak silent handphone diorang,pastu asyik memekak je....memang takde respek kat penonton yang lain..

    Lepas ni tobat aku nak pergi tengok wayang malam-malam lagi. Thats it.

    Monday, May 10, 2010

    Melaka Wonderland Theme Park & Resort's



    Akan di buka secara rasmi pada 15 Mei 2010.
    Bayaran adalah sekitar RM 25.00 (weekdays)
    RM 35.00 (weekends).
    Bersempena dengan pembukaan rasmi minggu depan harga berada dalam kadar rata iaitu RM 20.00.

    DRESS CODE
    For your own and safety and enjoyment, all guests must adhere to the following guidelines whilst swimming or sliding at the park.

    ALLOWED
    Swimsuit, Aerobics Suit, T- shirt (designated slides only), Shorts, or Surf shorts
    Lokasinya berhampiran dengan Taman Botanikal Ayer Keroh dan hutan rekreasi Ayer Keroh

    Tesis oh tesis....

    Oleh kerana hari ini Dato' Mohd Nor nak jumpa, jadi terpaksalah bangun pagi-pagi lagi pukul 5. Bertolak dari Simpang Renggam pukul 5.30 pagi,drive kereta pun lali-lali lalat sebab ngantuk.

    Alhamdulillah sampai juga UTeM  pagi ni. Masa yang dijanjikan untuk jumpa Dato' pukul 8 pagi...dan segala teka-teki sebelum jumpa Dato' terjawap sudah. Walaupun tak kena marah sebab kesalahan tesis aku yang terlampau banyak,tapi kata-kata Dato' sungguh mendalam..huhu. (Aku jelah makan dalam,siapa suruh buat tesis main-main..padan muka kau!).

    Terima Kasih Dato' sebab check kan tesis ku itu...huhu. Sesungguhnya Dato' mengambil masa yang sangat singkat untuk baca tesis aku. Seminggu je ok. Orang besar-besar ni memang berdedikasi..cemerlang dan terbilang.

    dan sebagai peringatan kepada aku, aku akan letak gambar Dato dekat destop sebagai perangsang untuk aku buat tesis dengan lebih cemerlang dan terbilang lagi...huhu. boleh jalan ke?.huh. Sekian

    Wednesday, May 5, 2010

    Senyuman menawan

    Kontest senyuman paling menawan anjuran cik chentazetty..
    aku nak masuk juga r..hehe..
    (gambar WAJIB letak...heee...gambar tuan punya blog kalau masuk kompem dia yang menang )
     syarat-syarat kontest ni senang sangat..
    1. siapa- siapa pun boleh masuk..semua peringkat umur lah..

    2. kena pertaruhkan satu je gambar, diulang satu sahaja...SATU..cik chentazetty cakap kalau
    letak lebih-lebih kena rijek...hehe..kalau tak percaya, klik sini dan baca sendiri syarat dia..

    3. gambar tu kena la gambar tengah senyum yang paling cun la a.k.a
    menawan
    ..senyum lebar je tau.

    4. gambar korang sorang je, tak ley letak gambar yang lebih dari seorang okey..

    5. hah, kena follow blog sayer x hot,sayer COOL .

    6. sediakan entri yang macam aku buat ni lah..lepas tu link kan kepada blog sayer x
    hot,sayer COOL.
    7. last, kena tagged minimun 4 orang..aku tagged terus k..


    due date untuk kontest ni 20 mei 2010
    hadiah akan diberitahu kemudian, tapi memang best lah..kate cik sayer x hot, sayer cool.

    ni pulak gambar senyuman menawan versi cik dee...glamor tak..ngeh..ngeh..


    v

    v



    v

    v
    suka senyum sebab senyum itu satu sedekah.
    barisan gigi cik dee yang tak seberapa putih wajip di tayang..keh..keh

    Nama glamour ku: Dalila Misman..... (^____^)

    Slot Samarinda - Drama Noktah Erna ganti Drama Asmaradana

    (Sumber Budiey) Terbaru di Slot Samarinda ialah sebuah drama yang sarat dengan mesej yang berkisarkan tentang pengorbanan yang dilakukan dalam menempuh duniawi penuh pancaroba. Diberi judul Noktah Erna, ianya sebuah drama berat yang memfokuskan tentang kehidupan kekeluargaan, pengorbanan dan kasih sayang seorang cucu cuba menyatukan hubungan ibu dan datuknya yang sudah lama terpisah.

    Noktah Erna yang akan memulakan siaran ulungnya di TV3 pada 5 Mei 2010, setiap hari Selasa -Khamis jam 10.30malam mengingatkan penonton bahawa pengorbanan untuk mereka yang kita kasihi, lebih-lebih lagi untuk mengeratkan silaturrahim adalah sesuatu yang mulia.



    Keseluruhan sinopsis berkisarkan kasih sayang antara ahli keluarga terutama antara ibubapa dan anak-anak tiada batas sempadan, tetapi kerap kali kasih sayang itu diuji sehingga menyebabkan kedua-dua belah pihak terluka dan mereka berpisah tanpa kerelaan. Itulah yang dilalui oleh Haji Taufik dan Aishah. Disebabkan ayahnya cuba menjodihkan Aishah dengan calon menantu pilihannya Aishah meninggalkan rumah bersama suaminya, Ismail yang tidak direstui oleh Haji Taufik..

    Kedua-duanya Haji Taufik dan Aishah terasa hati dan tersinggung dan tidak mahu mengalah. ‘Perang dingin’ antara mereka berlarutan selama 25 tahun. Hubungan mereka kembali bertaut dengan kehadiran dan pengorbanan Erna.

    Aishah dan Ismail sedang membuat persiapan untuk menyambut kepulangan anak tunggal mereka Erna yang akan pulang dari luar negara setelah menamatkan pengajian di luar negara. Begitu juga dengan keluarga jiran mereka, iaitu Cikgu Sakinah dan En. Mahfuz, mereka juga membuat persiapan untuk menyambut kepulangan Shamsul. Shamsul dan Erna berkawan baik dan sama-sama melanjutkan pelajaran di universiti yang sama. Setelah pulang, mereka terpisah kerana kerja di tempat berasingan.

    Cinta yang terpendam antara Erna dan Shamsul teruji apabila kehadiran Kamal sebagai rakan kongsi perniagaan yang juga merupakan cucu angkat Haji taufik. Pada masa yang sama dengan pergaduhan antara ibu dan datuk Erna. Bagaimanakah Erna melakukan pengorbanan dalam kehidupannya? Mampukah dirinya mengatasi masalah kehidupan yang dibelenggu?

    Dengan mesej utama iaitu segala ilmu dan kefahaman yang kita perolehi hendaklah di amalkan seterusnya kita dapat melakukan pengorbanan dengan erti yang sebenar dalam kehidupan kita.

    Jangan lepaskan peluang menyaksikan lakonan mantap Rita Rudaini, Aqasha, Julia Zeigler, Awal Ashaari, Yalal Chin, Mohd Nor Bond, Liza Abdullah dan Fathil Dani dalam Noktah Erna di Slot Samarinda, Selasa-Khamis 10.30malam bermula 5 Mei 2010


    P/s: Pengakhiran yang best untuk watak jahat dalam slot asmaradana dan kamelia katrina malam tadi, watak jahat akhirnya jadi gila...puas hati aku!!!hahaha...kalaulah ada didunia nyata ni orang jahat macam tu..cepat-cepatlah kau jadi gila...sebab nanti kau boleh masuk syurga (^___^)

    Menantikan lakonan Rita Rudaini yang sentiasa mantap dalam drama terbaru Noktah untuk Erna...you go girl!

    Tuesday, May 4, 2010

    Pemilik blog yang cantik

    Assalamualaikum...

    Ari ni dee diberi penghargaan oleh keyyah. Terima kasih daun keladi sebab bagi award untuk blog yang macam mangkuk ni..hehe
    tapi blog ni tak tahu lah cantik atau tidak..sebab dah banyak kali tukar template pun still rasa tak puas hati lagi tuh..huhu. oklah..


    1. buat n3 tentang award cantik ni ( dah)
    2. copy badge Beautiful Blogger Award (dah )
    3. say THANK YOU and LINK BACK kepada pemberi award pd entri anda ( dah )
    4. senaraikan 15 penerima blogger award seterusnya ( ni yg susah banyak ni... )

    bab part yang last ni memang pusing kepala nak bagi kat sape..last-last...tak tag siapa-siapa..keh keh
    tapi kalau ada siapa-siapa yang nak beritahu jela ok...jangan segan-segan. jangan malu-malu

    terima kasih lagi sekali buat cik Keyyah yang cun...

    BEST VACATION PHOTO CONTEST by mekchu


    Contest ni dianjurkan oleh churalliya.blogspot.com ... Jom join...
    What?
    BEST VACATION PHOTO CONTEST by mekchu

    When?
    Berkuatkuasa serta merta hinggalah 20 May 2010

    Who?
    Sesiapa yang ada blog secara otomatik boleh sertai

    Oklah..taknak panjang-panjangkan cerita,,,ni gambar yang dipilih 

    masa ni kami adik-beradik enjoy sangat berenang,,,sebabnya,dapat conqure satu swimming pool !!hehehe

    nama glamer : Dalila Misman
    tarikh : 14-12-08
    dan tempat percutian : Fishing Bay Resort, Mersing...


    lihatlah muka kami yang ceria ni..bagai setahun tak jumpa air....

    ni lah dia compilation photo best vacation kami yang terakhir...dah lama tak enjoy ramai-ramai macam ni..rindulah.....

    " Hadiah birthday untuk Kasih Suci".



    Birthday Kasih Suci 5/5/2010 nanti kita nak bagi hadiah ni....
    v
    v



    v
    v
     
     
    jeng..jeng..jeng...
    Kasih suci suka tak? ...sukalah ....sukalah ...
    sebabnya kita pilih hadiah ni...kasih suci akan berbau wangi sepanjang hari..best sangat bau dia..soft je.....
    dengan bertemankan bau ni,,Semoga Kasih suci dapat menjalani hari-hari yang mendatang dengan tenang dan lancar  :)

    LinkWithin

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...