Wednesday, April 21, 2010

Masuk 3 minggu terkandas di Eropah

Hari ini Bob,faiz dan En Zoi akan menaiki keretapi dari Brussel ke London. Ini adalah antara misi diorang untuk kembali dari
London - Barcelona - Brussel - London - Malaysia..fuhhh~


Mereka akan menaiki Eurostar dari Brussel ke London (Sila rujuk peta).

Masa yang diambil untuk sampai ke destinasi hanya 2 jam sahaja. 


Jika entri sebelum ni aku ada menceritakan kesusahan diorang menaiki bas dari Barcelona ke Brussel kan. Masa yang diambil lebih dari  22 jam. Semua ni gara-gara pemandu keretapi yang mogok.


Hopefully diorang akan selamat sampai ke destinasi nanti.

Eurostar is a high speed train which travel from London to Paris and Brussels. It takes 2 hrs and 15 minutes to reach Paris and 1 hrs and just 2 hrs to reach Brussels. Daily eurostar train took thousands of passengers from one place to another. Eurostar has seven major stations. One of the stations of Eurostar opens only in the season, which is Disneyland Paris. For about millions of travelers comes to see and enjoy in Disneyland Paris. These stations have many fantastic facilities for the travelers.

1. London St. Pancras Station
2. Ebbsfleet International Station
3. Ashford International Station
4. Lille International Station
5. Paris Gare Du Nord Staiton
6. Disneyland Station
7. Brussels Midi International Station

(Sumber)

12 comments:

  1. semoga selamat sampai ke bumi malaysia :D

    http://nomborsebelas.blogspot.com/

    ReplyDelete
  2. Flight kat Eropah tak terjejas ke sebab gunung berapi meletus kat Iceland tu?

    ReplyDelete
  3. terjejas jugak..huhu...banyak yang terjejas

    ReplyDelete
  4. "semoga semuanya selamat sampai ke tanah air...."

    ReplyDelete
  5. sebelas: thanks ok..
    Mr. Kamikaze: thanks juga. semoga semuanya berjalan lancar dan selamat sampai ke tanah air

    ReplyDelete
  6. lagi best travel gni...dalam flight.. bosan jar.. xda nampak papa..

    suh bobby tgkp pic.. leh wat idea untuk post nanti.. he3..

    mst best nyer.. bobby n lain2.. semoga selamat sampai ke tanah air dgn sihat dan ceria. saper nak g sambut?

    ReplyDelete
  7. tau takpe..bukan setakat naik fligth je dapat, bas dapat, train pun dapat...haha..slim la bob.

    dah suruh bob tangkap gambar tp xtahu lah dia tangkap tak...huhuhu.sebab lelaki ni tak suka disuruh.

    jom ramai-ramai pergi sambut Bob..kalau aku sorang takleh lah..tak larat..tumbang..hehe.kiddin

    ReplyDelete
  8. ooo...gelak ye cik adahhh..nak kena ni...gelak senyap2 je dah la...hehe

    ReplyDelete
  9. best la kan....senang nak bergerak ke mana2..bila lah nak sampai london ni..huhu

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...