Tuesday, April 13, 2010

Contest baca London : Menang London

PERHATIAN!! ini sticky post..sila scroll bawah untuk 
entri yg terbaru..thanx..=)
Ok..nak storymory sket asal asul aku jupe perantau london ni (jupe tu padahal tak pernah bersua pun).hehe
.Hasil blogwalking ke blog roomate aku cik Adah je sebenarnya aku jupe perantau london ni,then aku tinggalkan comment kt shoutbox dia..pastu hari2 dia rajin datang blog aku sebelum aku act first..;p

Aku memang suka baca entri2 yang dipostkan..senang cite orang yang suka berangan nak pergi London tapi tak dapat pergi macam aku ni excited bila dapat baca pasal london ni..tapi serius aku cakap yang http://coretanperantau.blogspot.com/ ni juga sesuai untuk dijadikan rujukan pada orang yang nak pergi London,macam aku..(eh salah) macam pakwe aku..tapi aku yang buat rujukan lebih..hehe

Rujukan yang pertama aku baca (ayat skema tak hengat.ngeh2), entri yang pertama dan yang paling best aku suka baca of course "kegilaan shopping di london bahagian satu" (nampak sangat kaki shopping) sebab kepala ni asyik duk pikir nak pesan hadiah apa from him nanti..aku juga ada tanya kat en long hafiz ni nak suruh dia bagi cadangan.."nak beli apa ye yang menarik kat London ni?" dia jawap.."apa-apa je yang menarik asalkan made in UK"..lebih kurang macam tula,(yerlahkan aku balas balik "pergi london tapi jangan beli barang made in china sudah"..lebih kurang mcm tulah ayat dia)..

Penting aku baca entri ni sebab nak suh en Bob pergi ke tempat2 shopping yang sesuai dan best kat London..lepas je baca aku apa lagi, terus bagi tau En Bob suruh pergi Factory Outlet kat London nanti utk shopping mopping (sebab aku dah tau sangat dah pakcik ni,masa kitorang pergi Brunei dulu,memang dia taktau nak beli apa2 kat sana..duit berkepuk2 tukar..last2 blk malaysia convert duit malaysia blk). Perantau london kata di factory-factory outlet ini ada banyak brand-brand popular yang dijual pada harga yang berpatutan,lagipun straight daripada kilang kan. So, kalau harga pun dah jadi separuh tapi en Bob still tak beli gak..siaplah dia nanti!!.."kurus" aku kerjakan..hehehe

Lepas habis baca entri 1 ni aku pindah baca entri kedua "kegilaan shopping di London bahagian 2". Serius aku jeles tengok mamat pakcik ni shopping sakan. Tapi En Bob pergi bulan 4,bukan hujung tahun.. takdapatlah nak shopping sakan dan borong macam masa Boxing Day tu..

Entri "Gadjet Penting London!!" and "18SX : London yang lucah" pun wajip aku baca. Habis lip balm Za aku kena bagi kat Bob.hehe.ubat tahan nafsu seks pun aku ada bagi..(padahal ubat nak lawas buang air besar je,kalaulah ubat tahan nafsu seks ada kan bagus..taklah aku risau,bukan boleh percaya sangat pakcik tu ;p)

Rasa dah banyak pulak membebel..seronok dapat baca cite banyak2 pasal london ni cuma cuaca yang sejuk je aku tak suka..

Referral contest ni dapat tau dari diri senderi je..oklah, kalau korang pun nak join contest ni, apa yang korang kena wat ..p/s:aku copy paste je ok:
Perkara 01 : Buat satu entri yang menceritakan pasal kontest ini dengan tajuk "Contest Baca London : Menang London". Di dalam entri itu, korang perlu pilih satu entri yang paling best dari blog perantau london ini dan bagitahu kenapa entri itu yang paling best bagi korang. Entri yang diterbitkan mestilah berkeadaan sticky post sehingga 17 May 2010 : hari exam pertama aku. Tetapi sekiranya korang taknak buat sticky post tak mengapa TETAPI terus terang aku akan cakap yang aku akan (dan memang akan!!) utamakan sticky post itu. Jadi, minta maaf awal-awal yerk. Entri yang korang pilih daripada blog aku nie mestilah terus link ke entri tersebut.
Perkara 02 : Selain itu, di dalam entri itu juga, korang perlu cakap bagaimana korang dapat tahu pasal kontest ini. Sekiranya anda tahu daripada blog ini sendiri, just tulis yang referral adalah diri anda sendiri. Sekiranya korang tahu daripada orang lain, sila tulis siapa referral anda itu.
Perkara 03 : Selepas korang dah siap tulis dan publish entri itu, sila tinggalkan komen di blog entri ini supaya aku tahu yang korang dah join kontest ini dan aku boleh ambil jawapan korang untuk penilaian.
Perkara 04 : Pening?! Mahukan contoh?! Boleh terus rujuk contoh entri contest ini di blog aku yang lagi satu di sini.
Itu sahaja..senang je kan..jadi jom join ramai2..hadiah2 yang semestinya menarik menanti anda. Nak tau klik je sini
GOOD LUCK TO ALL!!!
 hadiah yang menanti!!!

6 comments:

  1. salam...
    nak joint jugak la kontest ni....
    buat dalila..moga berjaya..

    ReplyDelete
  2. Posting yang sangat bagus saya harap dalam posting yang berikutnya dapat lebig bagus dan lebig menarik lagi teman.

    ReplyDelete
  3. Game seeker : Thanks :)..
    Irawanqq Net : jom Join ramai2 ;p

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...