Friday, April 30, 2010

Tag from mrs Hani

TAG!!!!!!!!..... Trima kasih untuk Hani......hari-hari ada saja tag untuk misDalila ye..hehehe suka2 :)



1.3 nama samaran kamu..?

...Dila.....ni panggilan untuk kaum kerabat sepupu sepapat
...Dee......ni geng-geng yang rapat je panggil....
....Kekla....yang ni orang lain selain Farhan Aizuddin tak boleh panggil ok...nengada namanya..hahaha

2.5 tarikh penting dalam hidup anda.?

......20 12 1984  my Birthday...
......11 3 che Bob birthday...
......27 6 birthday en misman
......19 4 birthday my mom...
.......19 3 birthday Farhan Aizuddin...hadiah harijadi dia mintak makan kat seoul garden, belum ditunaikan lagi..huhuhu

3.5 perkara yg anda buat semalam..?

...pagi-pagi buat kerja kat rumah, siapkan tesis...
...pastu pergi lab pascasiswazah...
...pergi cafe makan tengah hari,,nampak lanun sepet mula-mula tapi tak sure,,,,rupa-rupanya memang dia..


..mencekik kat kedai makan malam-malam..balik rumah tidur sebab dah setel print tesis...hohoho

4.5 perkara yang buat anda gembira..?

...senang sangat soalan ni....1st of course lah  bila dapat pow che BOB..senyum kambing satu hari sampai tak ingat dunia....membuatkan che Bob loya tengok aku tersengih-sengih je


 ...dapat makan makanan yang lazat-lazat dan berkhasiat....suatu nikmat yang tak terungkap....

..bila segala yang dihajati termakbul...Amin

5.5 drama kegemaran anda..?

......drama korea....drama tv3 dalam slot asmaradana


6.5 hobi kamu..?

......tido...
.....makan...
.....jalan2.....
.....online....
......tengok tv

7.5 tempat percutian idaman anda..?

.......Paris...
...London....
...Italy....
....Pulau Redang....
...Bangi...last station...

8.5 sebab kamu jawab soalan ni..?

........memeriahkan permainan tag ni.....
...excited dapat jawap soalan-soalan cenggini......

9.lihat siapa lak yg nk kena TAG...ni...

........http://misszek.blogspot.com/.....
.........http://mwdah.blogspot.com/......
..........http://sarahshafie.blogspot.com/.......
.........http://ceriteras.blogspot.com//.......
.........http://sophiemokochi.blogspot.com/........
........http://paansenyum.blogspot.com/.......

Alkisah kucing peliharaan Farhan Aizuddin

Ni dia gambar tuan kecil yang bertanggungjawap diatas kelahiran anak-anak kucing pada tarikh 14.2.2010. Semuanya berpunca dari seekor kucing betina yang datang kerumah,dan setelah diberi makan oleh ibu tuan kecil ni..terus si ibu kucing melekat dirumah, taknak berganjak atau berambus dari rumah dah..haha


Gambar si ibu kucing yang masih dalam proses pemulihan sebab penat beranak.

Bukan manusia je tau yang beranak atas katil...kucing ni pun nak beranak atas katil, pandai dia pilih port untuk bersalin kan..sebelum dia beranak tu puas dah kitorang ambil kotak letakkan dia kat dalam tu tapi tak jalannnn...huhu. sudahnya beranak atas katil, habis cadar penuh dengan darah..

Tarikh valentine day 14.2.2010, adalah tarikh dimana hari kitorang sambut new born couple anak kucing.
Mula-mula kucing belang lahir dulu, diikuti warna belang juga, then putih dan putih lagi..semuanya betina..
comel tak...semua takde nama lagi ni..huhu
kalau tido mesti nak mesra-mesra...hehe

tengok tu,,,tidur pun nak senyum-senyum..hehehe

Next entri nak tunjuk gambar terbaru kucing-kucing ni pulak...masih mencari-cari nama apa nak bagi kat kucing-kucing ni...nama apa ek?...huhu. Dulu ada bela kucing,,bagi nama cumi and cheky,jadi kena bagi nama lain pulak...huhuhuhu

Layout Rumah Taman Krubong Perdana Fasa 2

Ni adalah video layout untuk projek taman krubong perdana...still under construction...

Gambar yang cantik setelah siap dibina boleh tengok disini

Wednesday, April 28, 2010

Sehari Melancong ke Singapura

Dee ada jumpa satu iklan ni tentang Perlancongan sehari ke Singapura...or Day Tour ke Singapura..
iklan ni dee tengok kat http://www.mudah.my/Day+Tour+Ke+Singapura-5912550.htm

Sekarang ni dee dah ada geng seramai 4 orang nak pergi...tapi masih nak kumpulkan rakan-rakan yang berminat untuk menyertai kami sama....
Geng2 yang kompem nak pergi Cik Adah, Cik Dee, Cik Ser dan Che Bob...
Bas akan bertolak dari Ayer Keroh...dan kembali ke Ayer Keroh tengah malam...
Sayangnya tak cukup orang jd kami x jd g


Perkhidmatan day tour ke Singapura

Hanya RM 128

* RM 118 jika ada passport 

* Transport disediakan..(bas)
* Harga Tertakluk kepada bilangan orang perpakej
* Lebih ramai yang menyertai lebih MURAH
* Tempat lawatan yang UTAMA: 


a) Singapore Science Center
b) Arab Street
C) Orchard Road
d) Padang
e) Merlion Park
f) Sentosa Island 


dan banyak lagi tempat yang menarik tertakluk pada terma dan syarat.

Sekiranya anda mempunyai passport bayaran hanya untuk tour sahaja.

UNTUK KETERANGAN LANJUT DAN TEMPAHAN SILA HUBUNGI: 019-5054943 (ANIE) 

TEMPAHAN HENDAKLAH DIBUAT SELEWAT-LEWATNYA 3 MINGGU SEBELUM TARIKH TRIP

Persembahan dari sahabat..ambil ye...

Petang ni dee dapat award. Persembahan dari sahabat blogger otakkecilku BLOG
( http://otakkecilku.blogspot.com )

Semoga dengan adanya award ini,,hubungan persahabatan tak akan terputus. Antara satu dengan yang lainnya.
Award ini,, dee persembahkan untuk sahabat terbaik...
Cik Mawaddah ( http://mwdah.blogspot.com/)
Cik Keyyah ( http://misszek.blogspot.com/ )
Cik SER ( http://sarahshafie.blogspot.com/ )
Cik Nad ( http://shenutzz.blogspot.com/ )
kelima tidak ada dong..sorry...

Ada aturan mainnya juga nih ternyata

1. Copy dan paste aturan main ini.
2. Copy data “The Bloger Family” di bawah ini.
3. Paste di bagian bawah post award, nanti.
4. Hibahkan award ini (ONLY) ke 5 blogger yang begitu dekat dengan anda.
5. Bloger yang akan dihadiahi award namanya HARUS belum tercantum dalam data “The Bloger Family”.
6.Cantumkan nama masing-masing dari 5 Blogger tersebut (Plus insert LINKnya!).
7.Pencantuman nama diletakan di deret selanjutnya dari data “The Bloger Family” yang sudah ada. (Jangan lupa insert linknya)
8. Deret data “The Bloger Family” yang anda copy, seberapapun panjangnya dan banyaknya, TIDAK BOLEH diganti ataupun didelete. KECUALI urutan ,BOLEH diganti sekehendak anda, anda boleh meletakan nama anda di urutan no.1,2,3, atau terakhir sekalipun.
9.WAJIB MENJALANKAN ATURAN MAIN.



**Copy data “The Bloger family” secara otomatis akan terinsert linknya juga.
“The Bloger Family”
====sebenarnya otak ga ngerti maksud yang diatas,,cuma menyambung kata aja hee, tapi ambil ya awardnya piss====

Tuesday, April 27, 2010

Parkson Grand sale sekarang di Melaka Mall hinnga Mei

Pukul 3 tadi aku gedik-gedik nak temankan Kak Shitah bershopping. sesampai kat pakson,,eh eh..parkson tengah sale lah...waktu yang tepat untuk shopping

Destinasi pilihan: parkson!..hehe
Misi utama: belikan baju tidur untuk anak kak shitah, nama Nayli
Jenis baju: mestilah baju baby ye dan  berlengan panjang, jadi nanti baby taklah kesejukan masa tidur...kroh..kroh.

baby kak shitah baru je 3 bulan.. belum berkesempatan nak jumpa Nayli lagi..
"sabar yer nayli..nanti kak Dee opss aunty Dee pergi lawat Nayli yeyang " tapi yang pastinya akan ku heret skali che Bob next time..hehehe

Baby Nayli Uzma

Akak, jangan marah ek...kita buat Nayli jadi glamour hari ni..hehhehe.



Banyak baju baby yang comel-comel kan..
orang tua nak pakai tak muat ok,buang tebiat namanya...ngah ngeh

jom kita intai mak baby shopping pula....skodeng-skodeng..


 ni dia gambar-gambar curi petang tadi..

Bilalah agaknya time aku pula ni...nak juga pergi cari baju baby untuk anak sendiri..hehe
tapi nak kena ada anak dulu...umur dah makin meningkat bukan menurun...

aish..fokus-fokus...habiskan study tu dulu ye dalila...chaiyok2,,,,,nanti baru fikir





Kesejukan dalam Lab

Lama aku tak datang lab....
Lamalah juga aku tak merasa kesejukan yang ekstrem..
naik flying fox pun tak rasa ekstrem macam ni...(bagilah contoh sukan yang lebih ekstrem lagi..aparahh..)
tangan pun nak beku ni...nak menaip pun susah..ececeh..
Jangan aku jatuh sakit sudahlah

Monday, April 26, 2010

Lagi-lagi tag dari Adah..hahaha..aku suka

Assalamualaikum...
Orang pertama ditag oleh Cik Adah...hahaha...aku suka ke...hahaha. Sah gila!
.
[1] 3 Names in your inbox cellphone
keJap amek hp tengok...
1. Che Bob
2. MyDad
3. Cik Adah..



[2] Your main ringtone?
Flo Rida feat T-pain- Low... (dah bertahun-tahun guna tapi tak hengat pula..hahaha..siap pergi check tengok)

[3] What U did at 12 last night?
Siapkan Tesis meander line antenna aku...sangat perlahan aku menaip..aishhhh....sebab tak cukup jari! haha

[4] Who was the last person U went out with? Where?
Semalam dengan Adah and ser...naik Myvi biru MBS!@1 kepunyaan ser...kereta kancil aku rosak..huhuhu

[5] The color of T-shirt you're wearing now?
tak pakai t-shirt malam2...suka pakai long maxi from terengganu ..weeee...best!

[6] The last thing you did?
Reading redmummy.com nyer blog..i'm soo impress

[7] 3 of your everyday favourite items?
1. Car...bila rosak pening kepala,,,macam patah je aki aku ni...huhuhuu
2. Henset...Must have bila pergi mana-mana..amek kos pun telecommunication kan...
3. TV Astro...rancangan kegemaran AFC..patutnya aku amek bidang chef je..dari aku kecik suka masak


[8] The color of your bedroom
Green + Yellow (dah satu bilik dengan Adah kan,,mestilah sama kaler....kalau rumah sendiri aku dah sapu cat kaler pink dah..hahaha.biar sama dengan kaler cadar!)

[9] How much money in your wallet now?
masih beratus walaupun dah bayar duit bateri baru tengah hari tadi..nasib baik ada ayah yang baik hati nak ganti...tapi tak tahulah terganti atau tak...huhu

[10] Your favourite song?
ermm..semua aku layan buat masa sekarang..sekarang tengah dengar lagu HUJan..

[11] What will you do next wekend?
Sleeping...
Blockwalking...
Eating..
and cannot be miss...shopping

[12] When was the last time U saw Ur Mum?
Hari Sabtu time aku kat rumah Simpang renggam dan nak balik ke Melaka balik..24/4/2010..siap salam2..and dia peluk2 cium2 aku...huhuhu..and bagi duit..hahaha

[13] Where is she now?
Dating dengan lelaki dot dot dot kot...hahaha

[14] When was the last time you talked to your parents?
Kelmarin, Semalam dan hari ini dengan my beloved dad....Esok tidak lagi..

[15] Who is the last person that texted U?
My Dad...rasa dah macam anak ayah lah pulak sekarang...haha

[16] Where did U have your dinner lastnight?
Kedai Mak Long..with all my housemate...keyyah, adah and ser..para pemblogger tegar,tak macam aku..hee

[17] The last suprise you got?
Belum lagi kot...tengah tunggu che Bob..tak dapat jumpa dia lagi. Masih berehat kepenatan di Bangi sebab baru pulang dari London

[18] Last thing U borrowed from ur friends?
Money...sebabnya tak ada duit kecil..ada duit besar je..(ermm..belagak sikit..hahaha)..tapi dah setelkan dah tadi kat semua orang..pening kalau tangguh lama-lama..macam kena buru dengan along je...
duit ptptn pun masih ada RM8000 kena bayar. Bila nak langsai kan hutang PTPTN ntah. Nasib baik bila buat semakan untuk ke luar negara hari ni lepas..takut kena ban macam artis kita..hahaha

[19] Who is ur BF/GF or husband/wife?
mine is che Bob...

[20] What do you feel now?
feel horny? boleh ke? Kepala pusing adalah!!! sebab tesis tak siap2 lagi...

[21] Wanna share with who?
share sorang-sorang jela...

[22] Who knows ur secret?
dah nama secret,takkan nak beritahu orang kot...
[23] They keep ur secret?
em...Kalau x kongsi... mcm mne nk bocor hahaha...
p/s: ayat mat din and adah ..haha
...
[24] Are you angry with someone?
No..simptom PMS belum datang lagi

[25] What do you order at McD?
bila dah boring i will order double cheese...dah boring switch to filet o fish..then switch to double cheese balik..then...bla bla bla...selalu sangat makan kat mcD Ayer keroh,,sampai semuanya aku telan je

[26] The last time you felt so sad?
Ada..last week

[27] What is your wish for tomorrow?
Hantar draft tesis kepada Dato'....yang dah sebulan aku tangguhkan..huhu

[28] Who will U tag next?
i dont know..huhuhu

Kereta kancil ku dah sihat hari ini..

Semalam kereta tak boleh nak start...masukkan kunci, then pulas...yang keluar bunyi ngenggg..ngengg..ngegg je...gerrrr..geramm betul semalam.

Aku telefon seorang abang ujang ni kul 11 semalam, mula-mula anak dia angkat..."ayah kita mandilah..." (dalam hati aku..pukul sebelas baru nak mandi ke?...bapak sapelah ni..huhu)
Tapi aku dok layan budak tu cakap sampailah ayah dia kuar dari toilet..aku suruh dia datang pukul 4 petang  ke rumah Durian Tunggal..pukul 2 lebih aku kol lagi untuk kompemkan....tapi tak angkat..takpelah kan...dia sendiri yang nak tolak rezeki yang datang,nak buat macam mana..

Hari ini aku try google keywords  bengkel kereta ....dapatlah aku beberapa nombor bengkel yang berdekatan dengan area Durian Tunggal ni..

No 1 ni En Hanif 017-6010556 area kat Durian tunggal...mungkin masa aku kol dia bizi kot jadi aku telefon nombor pomen kedua pula..En. Ismail..dia angkat..legaaa aku...ni nombor dia 016-3424871..selesai aku letak telefon, En Hanif telefon aku balik...orang macam ni lah bagus kan..tapi takpelah bang.."terima kasih " aku cakap...sebab aku dah dapat en Ismail dah...area gangsa..

Tak lama aku tunggu En Ismail ni,tup tup sampailah depan rumah bawa bateri baru..test je kat kereta terus kereta dah boleh mengaum dah...hahaha...lega..lega.... Betul tekaan aku bateri aku dah kong..abang tu tunjuklah bateri lama tu kat aku..haaa....sampai dah kembang pun.

Rupa-rupanya bateri kereta ni memang nak kena tukar setiap setahun lebih rupanya...aku ni perempuan kan,so manalah nak ambik port sangat bab-bab pakai kereta ni. Tahu layak je..hahaha. Hutang kereta pun dah lama ayah aku langsaikan semuanya..hik-hik. Tukar bateri baru ni pun ayahku kata.. "Nanti ayah ganti duit tu"...yahoo. hehe

Sunday, April 25, 2010

Filem Baru bertajuk TUBIK

Sinopsis cerita:

Mengisahkan dua orang remaja yang cuba mencari jalan keluar dari sebuah rumah yang besar macam kota sesat. Pelbagai rintangan telah dilalui oleh mereka semasa cuba melarikan diri. Dibintangi oleh Mawaddah selaku bintang utama dan Mr. X. Kedua-dua mereka yang berasal dari Terengganu tidak mempercayai benda-benda mistik sehingga suatu hari, seorang budak kecil telah membawa meraka ke sebuah rumah yang besar dimana sebenarnya rumah tersebut telah banyak berlaku kisah- kisaah aneh..nantikan pengakhirannya dengan hanya melalui imaginasi anda saja..adakah mereka akan menikah..adakah mereka akan jatuh sakit..or happy together forever and ever in that house..Sekian.

Saturday, April 24, 2010

10 Ways to Catch a Liar

Experts have 10 tips that can let you know if someone isn't telling you the whole truth

By Heather Hatfield
WebMD Feature

J.J. Newberry was a trained federal agent, skilled in the art of deception detection. So when a witness to a shooting sat in front of him and tried to tell him that when she heard gunshots she didn't look, she just ran -- he knew she was lying.
How did Newberry reach this conclusion? The answer is by recognizing telltale signs that a person isn't being honest, like inconsistencies in a story, behavior that's different from a person's norm, or too much detail in an explanation.
While using these signs to catch a liar takes extensive training and practice, it's no longer only for authorities like Newberry. Now, the average person can become adept at identifying dishonesty, and it's not as hard as you might think. Experts tell WebMD the top 10 ways to let the truth be known.

Tip No. 1: Inconsistencies

"When you want to know if someone is lying, look for inconsistencies in what they are saying," says Newberry, who was a federal agent for 30 years and a police officer for five.
When the woman he was questioning said she ran and hid after hearing gunshots -- without looking -- Newberry saw the inconsistency immediately.
"There was something that just didn't fit," says Newberry. "She heard gunshots but she didn't look? I knew that was inconsistent with how a person would respond to a situation like that."
So when she wasn't paying attention, he banged on the table. She looked right at him.
"When a person hears a noise, it's a natural reaction to look toward it," Newberry tells WebMD. "I knew she heard those gunshots, looked in the direction from which they came, saw the shooter, and then ran."
Sure enough, he was right.
"Her story was just illogical," says Newberry. "And that's what you should look for when you're talking to someone who isn't being truthful. Are there inconsistencies that just don't fit?"

Tip No. 2: Ask the Unexpected

"About 4% of people are accomplished liars and they can do it well," says Newberry. "But because there are no Pinocchio responses to a lie, you have to catch them in it."
Sir Walter Scott put it best: "Oh what a tangled web we weave, when first we practice to deceive!" But how can you a catch a person in his own web of lies?
"Watch them carefully," says Newberry. "And then when they don't expect it, ask them one question that they are not prepared to answer to trip them up."

Tip No. 3: Gauge Against a Baseline

"One of the most important indicators of dishonesty is changes in behavior," says Maureen O'Sullivan, PhD, a professor of psychology at the University of San Francisco. "You want to pay attention to someone who is generally anxious, but now looks calm. Or, someone who is generally calm but now looks anxious."
The trick, explains O'Sullivan, is to gauge their behavior against a baseline. Is a person's behavior falling away from how they would normally act? If it is, that could mean that something is up.

Tip No. 4: Look for Insincere Emotions

"Most people can't fake smile," says O'Sullivan. "The timing will be wrong, it will be held too long, or it will be blended with other things. Maybe it will be a combination of an angry face with a smile; you can tell because their lips are smaller and less full than in a sincere smile."
These fake emotions are a good indicator that something has gone afoul.

Tip No. 5: Pay Attention to Gut Reactions

"People say, 'Oh, it was a gut reaction or women's intuition,' but what I think they are picking up on are the deviations of true emotions," O'Sullivan tells WebMD.
While an average person might not know what it is he's seeing when he thinks someone isn't being honest and attribute his suspicion to instinct, a scientist would be able to pinpoint it exactly -- which leads us to tip no. 6.

Tip No. 6: Watch for Microexpressions

When Joe Schmo has a gut feeling, Paul Ekman, a renowned expert in lie detection, sees microexpressions.
"A microexpression is a very brief expression, usually about a 25th of a second, that is always a concealed emotion," says Ekman, PhD, professor emeritus of psychology at the University of California Medical School in San Francisco.
So when a person is acting happy, but in actuality is really upset about something, for instance, his true emotion will be revealed in a subconscious flash of anger on his face. Whether the concealed emotion is fear, anger, happiness, or jealousy, that feeling will appear on the face in the blink of an eye. The trick is to see it.
"Almost everyone -- 99% of those we've tested in about 10,000 people -- won't see them," says Ekman. "But it can be taught."
In fact, in less than an hour, the average person can learn to see microexpressions.

Tip No. 7: Look for Contradictions

"The general rule is anything that a person does with their voice or their gesture that doesn't fit the words they are saying can indicate a lie," says Ekman. "For example, this is going to sound amazing, but it is true. Sometimes when people are lying and saying, 'Yes, she's the one that took the money,' they will without knowing it make a slight head shake 'no.' That's a gesture and it completely contradicts what they're saying in words."
These contradictions, explains Ekman, can be between the voice and the words, the gesture and the voice, the gesture and the words, or the face and the words.
"It's some aspect of demeanor that is contradicting another aspect," Ekman tells WebMD.

Tip No. 8: A Sense of Unease

"When someone isn't making eye contact and that's against how they normally act, it can mean they're not being honest," says Jenn Berman, PhD, a psychologist in private practice. "They look away, they're sweating, they look uneasy ... anything that isn't normal and indicates anxiety."

Tip No. 9: Too Much Detail

"When you say to someone, 'Oh, where were you?' and they say, 'I went to the store and I needed to get eggs and milk and sugar and I almost hit a dog so I had to go slow,' and on and on, they're giving you too much detail," says Berman.
Too much detail could mean they've put a lot of thought into how they're going to get out of a situation and they've crafted a complicated lie as a solution.

Tip No. 10: Don't Ignore the Truth

"It's more important to recognize when someone is telling the truth than telling a lie because people can look like they're lying but be telling truth," says Newberry.
While it sounds confusing, finding the truth buried under a lie can sometimes help find the answer to an important question: Why is a person lying?
These 10 truth tips, experts agree, all help detect deception. What they don't do is tell you why a person is lying and what the lie means.
"Microexpressions don't tell you the reason," says Ekman. "They just tell you what the concealed emotion is and that there is an emotion being concealed."
When you think someone is lying, you have to either know the person well enough to understand why he or she might lie, or be a people expert.
"You can see a microexpression, but you have to have more social-emotional intelligence on people to use it accurately," says O'Sullivan. "You have to be a good judge of people to understand what it means."

Extra Tip: Be Trusting

"In general we have a choice about which stance we take in life," says Ekman. "If we take a suspicious stance life is not going to be too pleasant, but we won't get misled very often. If we take a trusting stance, life is going to be a lot more pleasant but sometimes we are going to be taken in. As a parent or a friend, you're much better off being trusting rather than looking for lies all the time."

Friday, April 23, 2010

The foods you really need to stay you healthy and strong

What follows is a description of the six super foods they say every woman needs. While these foods won’t cover all your nutrient bases, incorporating them into your diet as often as possible can help give you a wide range of protection.

Super foods for women: What you need

Super Food # 1: Low-fat yogurt
Goal: 3 to 5 servings a week
What it does: As a health food, yogurt is almost as old as, well, good health itself. But experts say evidence continues to accumulate that reveals its benefits in many new and exciting ways. And not just yogurt. Somer tells WebMD that any fermented dairy product -- including kefir -- contains healthy “probiotics” -- bacteria with the power to protect you in myriad ways.
“There is a suggestion [that yogurt] may decrease the risk of breast cancer,” Somer says. ”And there’s very strong evidence it can reduce problems associated with irritable bowel syndrome and inflammatory digestive tract disorders -- both conditions that impact women more than men.” Additionally, she says, yogurt can help reduce the risk of stomach ulcers and vaginal infections.
Enjoy a cup of yogurt at breakfast, lunch, or snack to help meet the U.S. Dietary Guidelines recommendation for three servings of low fat dairy each day. “It’s loaded with bone-healthy calcium -- something every woman needs more of at every age,” Somer says. One cup of yogurt has about 448 mg of calcium, compared to just 300 for eight ounces of skim milk.


The key, according to Somer, is to choose a low fat yogurt with live cultures -- like Lactobacillus acidophilus. And do check the label, Somer advises. Some store brands may not have the level of cultures found in more established brands.
Also important: Skip the fruit-on-the-bottom or other flavored varieties. “Too much sugar,” says Somer, who also reminds us that, no, those two blueberries on the bottom of the container do not constitute a serving of fruit!


Super Food # 2: Fatty fish -- like salmon, sardines, and mackerel
Goal: 2 to 3 servings every week
What it does: The healthy factor in fish is omega-3 fatty acids, and specifically two types known as DHA (docosahexaenoic acid) and EPA (eicosapentaenoic acid).
“Fatty fish not only plays a vital role in the health of the membrane of every cell in our body, it also helps protect us from a number of key health threats,” says Laurie Tansman, MS, RD, CDN, a nutritionist at Mount Sinai Medical Center in New York.
Some of those threats include heart disease, stroke, hypertension, depression, joint pain, and a number of illnesses linked to inflammation, including lupus and rheumatoid arthritis. Somer says fish may even offer some protection against Alzheimer’s disease.
While many foods -- such as walnuts, flaxseed oil, and some mayonnaise brands -- claim the benefits of omega-3 fatty acids, Somer cautions that only the DHA or EPA forms of omega-3 can be directly used by the body.
“What you get in foods like walnuts and flaxseed oil is an omega-3 acid known as ALA -- alpha-linoleic acid,” says Somer. “And while it’s certainly good for you, it requires a process in the body to convert it to DHA. And that conversion process can be influenced by a variety of individual factors.”
The good news: You are likely to see a wheelbarrow full of new products supplemented with DHA slowly making their way to market in the coming year. Currently, Kellogg is reportedly developing a cereal fortified with DHA, while a company called Nutri-Kids has already launched a DHA fortified ready-to-drink milk product. You can also find eggs fortified with DHA and, says Somer, certain brands of soymilk.


Super Food # 3: Beans
Goal: 3 to 4 servings every week
What it does: Low in fat, beans are a good source of protein and fiber and may have protective effects against heart disease and breast cancer. Beans may also play a role in stabilizing female hormones, says nutritionist Susan Krause, MS, RD.
“Beans have been around so long that most people don’t view them as a fancy new health food,” Krause says. “But in fact, they are among one of the healthiest things a woman can eat.”
In studies published in the International Journal of Cancer, researchers found that beans in general, and lentils in particular, may have some protective effects against breast cancer. In research published in the Archives of Internal Medicine, doctors found a relationship between a lower incidence of cardiovascular disease and a higher intake of legumes. Well known legumes include peas, beans, lentils, and peanuts.

As a source of both soluble and insoluble fiber, Krause says, beans can help lower cholesterol, while their level of a nutrient known as isoflavone can help in the regulation of hormones and may aid with PMS, perimenopause, or menopause symptoms. Although soybeans have among the highest levels of isoflavones, other sources include red clover, kudzu, mung beans, alfalfa sprouts, black cohosh, and chickpeas.
“Beans also contain something called protease inhibitors, which may help protect against breast cancer,” says Krause. Protease inhibitors help slow the division of cancer cells and in this way may prevent tumor formation.
Last but not least, if you are in your reproductive years, beans can give you a steady supply of folic acid -- essential if you should become pregnant.

Super Food # 4: Tomatoes (or watermelon, red grapefruit, red navel oranges)
Goal: 3 to 5 servings each week
What it does: The powerhouse nutrient in all these fruits is lycopene. And, according to Miller, while the headlines touted its protective effects against prostate cancer, more quiet research has shown it has tremendous health benefits for women as well.
“Research is starting to show that lycopene may protect against breast cancer,” Miller says. "And it’s also a powerful antioxidant that can help a woman fight heart disease.” 
The very latest research shows it may also help keep you looking younger longer by protecting against UV damage from the sun.


Super Food # 5: Vitamin D fortified low fat milk or orange juice 
Goal: At least 400 IUs of vitamin D daily
What it does: “Essential to helping the bones absorb calcium from the gut,” says Somer, “vitamin D helps reduce the risk of osteoporosis and may be vital in reducing the risk of diabetes, multiple sclerosis, and tumors of the breast, colon, and ovary.”
Indeed, recent studies from the University of California San Diego suggest that vitamin D has the potential to prevent up to one–half of all breast, colon, and ovarian cancer in the United States.
Somer tells WebMD that a growing body of research indicates many women may be vitamin D deficient. “A combination of staying out of the sun (which the body uses to manufacture vitamin D) and using sunscreen, which blocks the synthesis of vitamin D, has resulted in many women hitting a dangerously low level of this nutrient,” says Somer.
While Vitamin D is found in salmon, mackerel, tuna, and sardines, experts say fortified foods, such as milk, are the best source.


Super Food # 6: Berries (blueberries, strawberries, raspberries, cranberries)
Goal: 3 to 4 servings every week
What It Does: In a way similar to wine, these fruits may protect your body with powerful anti-cancer nutrients known as anthocyans, which are believed to play a role in cell repair. Krause says research shows anthocyans may decrease the risk of several cancers, including those in the breast and gastrointestinal tract.
“These berries,” says Krause, “are also high in vitamin C and folic acid, which is essential for all women in their childbearing years. And they offer powerful anti-oxidant protection, which not only protects the heart but also may protect against skin aging, from the inside out.” Moreover, she tells WebMD that cranberries may help reduce the risk of urinary tract infections in women, while the nutrient, lutein found in all the berries, can help protect vision.

Thursday, April 22, 2010

Di Tag lagi...

Telah di tag oleh pak Long dan maisarah...
apa yang aku kena buat ialah...

1. Go to your photo files, select the 8th photo folder.
2. Select the 8th photo in that folder.


3. Post that photo along with the story behind it.


4. Then challenge 8 blogging friend to do the same.






Then the Results is...jeng jeng jeng...I got this picture from my pc



Gambar ni bertarikh 28/07/2007, sehari selepas hari kovekesyen aku yang telah berlangsung di Dewan Seri Negeri, Melaka. Tempat lokasi penggambaran di Dataran Majlis Bandaraya Melaka Bersejarah. 

Ni bukti dah habis belajar peringkat Ijazah Sarjana Muda dalam bidang Elektronik (Telekomunikasi)...ngeh..ngeh..ngeh.. 

For  information...aku takde dapat satu bunga pun masa hari konvokesyen tu....huhu...sedih tau.
Mak dan ayah aku takde kisah..hehehe...tapi kitorang pergi tangkap gambar dalam studio sejurus aku dah keluar dari dewan tu. Tak sempat aku nak bergambar dengan rakan-rakan lain.. So this is the next day...in this picture is me and cik Keyyah yang comel. Bunga tu pulak aku pinjam dari cik Adah yang baik hati...siapa nak kenal?hahaha

Ok..sekarang aku nak kena tag lagi  8 orang..siapa ye?

1.love to share    -http://loveto-share.blogspot.com/
2.nini                    -http://ceriterahid0p.blogspot.com/
3.gadis ini            -http://shenutzz.blogspot.com/
4. shameel           -http://bicaradariaku.blogspot.com/
5.Ummi ross        -http://salamborneo.blogspot.com/
6.Long Hafiz       -http://coretanperantau.blogspot.com/ 
8. Lanun              -http://lanunsepet.blogspot.com/ 

yang ketujuh xde..hahahaha 

Wednesday, April 21, 2010

Masuk 3 minggu terkandas di Eropah

Hari ini Bob,faiz dan En Zoi akan menaiki keretapi dari Brussel ke London. Ini adalah antara misi diorang untuk kembali dari
London - Barcelona - Brussel - London - Malaysia..fuhhh~


Mereka akan menaiki Eurostar dari Brussel ke London (Sila rujuk peta).

Masa yang diambil untuk sampai ke destinasi hanya 2 jam sahaja. 


Jika entri sebelum ni aku ada menceritakan kesusahan diorang menaiki bas dari Barcelona ke Brussel kan. Masa yang diambil lebih dari  22 jam. Semua ni gara-gara pemandu keretapi yang mogok.


Hopefully diorang akan selamat sampai ke destinasi nanti.

Eurostar is a high speed train which travel from London to Paris and Brussels. It takes 2 hrs and 15 minutes to reach Paris and 1 hrs and just 2 hrs to reach Brussels. Daily eurostar train took thousands of passengers from one place to another. Eurostar has seven major stations. One of the stations of Eurostar opens only in the season, which is Disneyland Paris. For about millions of travelers comes to see and enjoy in Disneyland Paris. These stations have many fantastic facilities for the travelers.

1. London St. Pancras Station
2. Ebbsfleet International Station
3. Ashford International Station
4. Lille International Station
5. Paris Gare Du Nord Staiton
6. Disneyland Station
7. Brussels Midi International Station

(Sumber)

Tuesday, April 20, 2010

Pendidikan seks di sekolah tidak perlu - Dr. Mahathir

20/04/2010 4:31pm

KUALA LUMPUR 20 April - Pendidikan seks tidak perlu dijadikan sebagai subjek khas di sekolah-sekolah kerana ia sudah terdapat dalam pengajaran agama Islam, kata Tun Dr. Mahathir Mohamad.
Bekas Perdana Menteri itu berkata, subjek khas mengenai seks tidak perlu tetapi memadai dengan menjelaskannya dengan baik mengenainya supaya anak-anak faham dan tidak mudah terpengaruh dengan nafsu.
Menurut beliau, dalam subjek agama Islam boleh dimasukkan perkara-perkara yang mengajar anak-anak berdisiplin dan mengawal nafsu kerana ia sebahagian daripada ajaran Islam.
“Akibat tidak mengawal nafsu bayi dibuang dalam tong sampah dan kerana itu dalam pembelajaran agama Islam perlu ditekankan tentang pentingnya pengawalan nafsu,” katanya pada sidang akhbar di sini. - Utusan


"Aku tak mahu lihat bayi dibuang lagi...
manusia bertopeng apakah yang sanggup membuang darah daging mereka sendiri..
memang kecik-kecik taknak mati...dah besar malukan diri sendiri..
tak guna belajar tinggi-tinggi...
pergi terjun dari bangunan yang tinggi tu"

Monday, April 19, 2010

Keadaan di ruang udara masih tidak menentu

 (Sila Rujuk Peta ok)
 Pada 17/4/2010 diorang bertolak dari stesen bas Barcelona pada pukul 5 petang waktu sana, terus melalui France dan destinasi terakhir Brussel. Tengok peta dari en Google ni pun dah tahu jauh sangat!!!!


Perjalanan yang dilalui oleh Bob, Faiz dan en Lecturer dengan hanya menaiki bas,gara-gara pekerja keretapi mogok dan laluan udara yang diselubungi misteri debu dari Iceland...(padahal sebab letusan gunung berapi..huhu..takde yang misteri pun)




 Di ringkaskan ( Barcelona - France - Brussel)

Trip menaiki bas dari Barcelona ke Brussel memang tiada dalam plan perjalanan, tapi ini alternative sebelum sampai ke London bagi menaiki flight pulang ke Malaysia. Masa yang panjang diambil untuk sampai dari Barcelona ke Brussel iaitu lebih 22 jam...lama sangat kan..aktiviti yang pastinya akan diisi dengan tidur!!!

Esok pula diorang akan menaiki train dari Brussel ke London...Aku harap semuanya berjalan lancar esok..takkan ada apa-apa halangan dah lepas ni ok!.....tolong ye encik-encik pemandu keretapi,,,,no mogok-mogok pleaseeeeee :)

Manusia sentiasa diuji..cuma berbeza waktu dan cara

Saya Rohaiza Bte Ishak. Saya merupakan guru Kemahiran Hidup di MRSM Muar. Tujuan saya menulis email ini ialah untuk memohon belas kasihan dari pembaca kerana anak kedua saya yang bernama NurHannah Bte Mohamed Helmi berusia 3 bulan tidak sihat.

Ketika bersalin, anak saya lemas kerana tali pusat keluar lebih kurang 40 minit sebelum saya bersalin. Ini menyebabkan anak saya lemas kerana tidak mendapat oksigen kerana tali pusat sudah terkeluar.

Apabila doctor scan (MRI) otak anak saya, doctor menyatakan bahawa anak saya terencat akal kerana sel-sel otak telah mati kerana kekurangan oksigen. Hanya Allah yang tahu apa yang saya rasa ketika itu.

Kaki bagaikan tidak jejak ke bumi. Muka saya pucat bagaikan tiada darah lagi. Hampir 3 minggu saya mengambil masa untuk terima hakikat apa yang doctor terangkan mengenai anak saya. Hari-hari saya menangis. Saya rasakan hati saya kosong.

Selepas 3 minggu saya cuba berkongsi masalah dengan teman sekerja. Semangat saya mula datang apabila ada rakan yang mengalami situasi yang sama seperti saya iaitu anak mereka lemas ketika bersalin. Doktor juga menyatakan anak mereka terencat akal. Tetapi kuasa Allah mengatasi segalanya dan anak mereka alhamdulillah sihat. Tetapi saya akui bahawa saya hanya insan yang lemah. Kadang-kadang saya kuat, kadang-kadang saya lemah sangat.

Rakan menasihati saya agar perbanyakkan solat hajat, baca yassin dan bersedekah. Alhamdulillah. Saya melakukan semua nasihat yang mereka berikan. Perkembangan terbaru tentang anak saya ialah dia masih lagi belum boleh menghisap dan menelan. Minum susu menggunakan tiub yang dimasukkan terus ke perut. Suction machine pula digunakan untuk menyedut air liur kerana anak masih tidak boleh menelan.

2 minggu lepas anak dimasukkan ke hospital kerana jangkitan kuman pada paru2. Ketika itu keadaan anak terlalu lemah menyebabkan doctor sukar mencari urat anak. Pilihan kedua ialah masukkan line hingga ke tulang.

Sekali lagi anak saya diduga iaitu selepas 3 hari kaki anak bengkak. Apabila doctor buat x-ray, rupanya kaki anak saya patah kerana dicucuk ketika memasukkan line.Pergerakan anak saya tidak seaktif bayi kerana kesan kurangnya oksigen di otak ..tambahan pula kaki kanan anak bersimen.

Hanya Allah tempat saya mengadu. Jika boleh, biarlah saya yang menanggung semua kesakitan itu, bukan anak saya yang berumur 3 bulan. Minum guna tiub, tak tahu menelan…kaki pula bersimen.

Kalian bayangkanlah bagaimana perasaan seorang ibu yang menjaga janin dalam kandungan bagaikan menatang minyak yang penuh. Tetapi selepas lahir, begitu besar ujian untuk anak saya.Terus terang saya katakan bahawa ini adalah ujian yang maha-maha besar dalam hidup saya. Saya bersyukur kerana Allah menguji saya kerana Dia sayangkan saya dan anak.

Dikesempatan ini saya memohon, merayu dan menagih simpati agar kalian dapat meluangkan masa untuk melakukan sembahyang hajat agar kesihatan anak saya pulih dan jauhkanlah anak saya dari sebarang kecacatan.

Andainya terlalu berat permintaan saya, bacakanlah Al-Fatihah. Jika permintaan ini juga berat, cukuplah kalian mengucapkan INSYAALLAH agar anak saya sihat, dijauhkan dari kecacatn dan dipulihkan kerosakan pada otaknya. Mudah-mudahan dengan keikhlasan kalian, doa kalian dimakbulkan. Hanya Allah yang mampu membalas budi kalian.

Saya juga memohon agar kalian dapat forwardkan email ini kepda rakan-rakan kalian agar dapat membantu anak saya. Kesihanilah anak saya kerana dia terlalu kecil untuk memahami erti kesakitan. Jika ada nasihat, pengalaman dan ilmu..emailkanlah kepada saya rozex_3056@yahoo.com.my. Di sini saya sertakan panduan sembahyang hajat. Mudah-mudahan bolehlah kalian amalkan jika ingin memohon sesuatu hajat. Percaya dan yakinlah bahawa Allah maha mendengar doa dari hambaNya.

Solat Hajat

1) Niat Ushalli sunnatal hajati rak’ataini lillaahi ta’aala.

2) Tiap-tiap 2 rakaat sesudah membaca al-fatihah, baca Ayat kursi 1x, dan Kul huallah huahad sebanyak 1x.

3) Sehabis salam yang terakhir, sujud semula. teruslah meminta hajat kepada Allah dengan khusyuk.Insyaallah Allah makbulkan.

Ayat Kursi

Allahu laa ilaaha illaa huwal hayyl qayuum, la tak khu-dzuhuu sinataunw walaa naw-um, lahuu maa fis samawaati wamaa fil-ardhi, man dzal-la-dzii yasy-fa-‘u indahuu illaa bi-idz-nihii, ya’-lamu maa bayna aydiihim, wamaa khal-fahum walaa yuhii-thuuna bi-syai-inm min’ilmihii illa bimaa syaa-a, wasi-‘a kursiy-yuhus samaawaati wal-ar-dha, walaa ya-uu-duhuu hifzhuhumaa wahuwal ‘aliy-yul azhim.




Cuma doa yang saya pohon dari kalian agar Hana boleh membesar seperti kanak-kanak yang sempurna. Jauhkanlah Hana dari kecacatan.

Mudah-mudahan Allah gantikan sel yang rosak di otak Hana dengan sel yang baru dan dipilih di kalangan sel yang terbaik untuk Hana. Inilah doa yang tiap kali saya baca setiap sujud yang terakhir, setiap kali lepas solat fardu dan solat hajat.

Mudah-mudahan Allah makbulkan segala doa dan Allah berkati segala usaha saya. Selebihnya saya bertawakal. Amin.

Panduan- Doa Untuk mendapat anak dan cepat jodoh


 
Hari ni saya ada baca post yang diberikan oleh rakan saya di facebook ..jadi saya nak berkongsi dengan anda semua
......ustaz kata, kalau nak mudah dapat anak, amalkan baca surah Al Anbia' ayat 89. bukan baca lepas solat je, tapi di jadikan "zikir"..
 Maksudnya:
"Ya tuhanku janganlah engkau membiarkan aku hidup seorang diri dan engkaulah waris yang paling baik".....(Rujuk Surah Al-Anbia' ayat 89) 
Doa ini diamalkan oleh Nabi Allah Zakaria a.s kerana Nabi Zakaria tidak dikurniakan anak selama berpuluh-puluh tahun. Dengan berkat rintihan doa Nabi Zakaria a.s, maka Allah mengurniakan isteri baginda mengandung dan mendapat cahaya mata mereka.
Doa ini sangat baik untuk diamalkan oleh para suami yang berhajat untuk mendapat cahaya mata.
Doa ini juga sesuai untuk diamalkan oleh mereka yang sukar untuk mendapat jodoh.

Sunday, April 18, 2010

Cerita menarik apa kat wayang?

Lama aku tak tengok wayang...
Lama aku tak tengok muka Bob,

Sampai aku lupa nama wayang kat Melaka Mall..MBO rupanya
Nampak sangat aku ni pelupa.


Tengok2 cerita menarik yang ada kat MBO ni....macam menarik je Shutter Island..



Date night pun macam best gak kan...


Siapa yang dah tengok?..best tak ek.....
Kalau best, siapa nak temankan aku tengok wayang?..temanilah daku sebab che Bob takde...

Friday, April 16, 2010

1 HERITAGE 1 MALAYSIA INTERNATIONAL STUDENTS SOCIETY (ISS) NIGHT 2010

1 HERITAGE 1 MALAYSIA
INTERNATIONAL STUDENTS SOCIETY (ISS) NIGHT 2010
ORGANISED BY 

"A STAGE WITH NO BORDERS" 

INTERNATIONAL STUDENT AND WORKFORCE DIVISION (BPPA)
Tarikh    : 17 April 2010,
Tempat : Dataran Majlis Bandaraya Melaka Bersejarah,
Masa     : 9.00 pagi – 12.00 malam (berlangsung untuk sepanjang 1 hari sehingga Malam Kebudayaan Pelajar Antarabangsa 2010)
Untuk maklumat lanjut mengenai aturcara sila klik DI SINI:

5 Most Fattening Foods Ever

These super-high-calorie creations may be the worst foods ever for your diet.
Reviewed by Louise Chang, MD


A 7-pound burrito. A burger packed with more calories than most people need in two days. A deep-fried banana split. These are among the unbelievably fattening foods that have captured the popular imagination.
Shows like Man v. Food and Extreme: Pig Outs on the Travel Channel have showcased the sport of extreme eating.  And restaurants like the Heart Attack Grill in Arizona and Mel’s Country Café in Texas have become infamous for their enormous portions.  Customers are lured by media attention, the idea of getting their name on a "wall of fame," free meals and T-shirts, or just bragging rights.
"Restaurant foods are getting worse," says Jayne Hurley, RD, senior nutritionist for the watchdog group Center for Science in the Public Interest. "They are going for broke, and I don’t think it is as bad as it is going to get."
"Fifteen years ago, when I first started evaluating restaurant food, I was blown away by the 1,500 calories in a serving of fettuccine Alfredo. But now it takes 2,000-3,000 calories to turn my head."

 

The 5 Most Fattening Foods

So what are some of the worst of these super-fattening foods? American Dietetic Association spokeswomen Marisa Moore and Lona Sandon helped WebMD calculate approximate calories of some of these supersized dishes to come up with a list of the five worst foods for your diet. (When reading this list, keep in mind that most adults need fewer than 2,000 calories each day.)


1. Mel’s Country Café in Texas sells the Mega Mel Burger with 1.5 pounds of ground beef, a pound of bacon, 1/4 pound of American cheese, lettuce, tomatoes, pickle and bun. It weighs in at an estimated 4,556 calories.
2. Fifth Third, a minor-league baseball park in Comstock Park, Mich., offers the Fifth Third Burger, which totals an estimated 4,800 calories.  The $20 burger features five beef patties, five slices of cheese, almost a cup of chili, lots of salsa, and corn chips piled on an 8 inch bun.
3. Jack n Grills in Denver tests the limits with their football-size, 7-pound burrito filled with eggs, ham, green chiles, potatoes, cheese, and onions, totaling an estimated 3,764 calories.  Women who finish this colossal meal in one sitting without a bathroom break are rewarded with free meals for life.
4. One of the most popular items at the Shake Shack, a modern roadside burger stand in New York, is the Shack Stack, featuring a deep-friend Portobello mushroom, stuffed with cheese, sandwiched between two cheeseburgers on a bun. This colossal burger will set you back about 1,500 calories.
5. Among the deep-fried monstrosities to be found at state fairs is the Fried Banana Split, served at the Texas State Fair in 2008. For this over-the-top creation, banana and honey peanut butter are rolled into balls, then battered, deep-fried, and topped with powdered sugar, caramel and chocolate syrups, peanuts, whipped cream, banana split-flavored ice cream bites, and a cherry. The dietary damage? Approximately 2,000 calories and four days' worth of saturated fat.

Letusan gunung berapi lumpuh penerbangan Eropah.."apa khabar bobku disana"

LETUPAN gunung berapi Iceland disusuli dengan asap dan wap panas naik ke ruang udara gunung, kelmarin.
 
 
LONDON: Gumpalan awan berdebu akibat letusan sebuah gunung berapi di Iceland, menjejaskan lalu lintas udara di seluruh Eropah Utara semalam, menyebabkan Britain terpaksa menghentikan operasi di Lapangan Terbang Heathrow dan membatalkan beratus-ratus penerbangan, manakala Norway bertindak menutup ruang udaranya.

Pihak Berkuasa Penerbangan Awam Britain berkata penerbangan bukan kecemasan terpaksa ditangguhkan sekurang-kurangnya hingga jam 6 petang waktu tempatan, manakala Ireland turut menutup ruang udaranya selama lapan jam.

Lapangan Terbang Heathrow, lapangan terbang paling sibuk di Eropah, mengendalikan hingga 1,200 hingga 180,000 penumpang sehari. 

Penutupan Heathrow sekali gus menjejaskan lapangan terbang kedua dan ketiga terbesar, Gatwick dan Stansted. Tidak dapat dipastikan bila penerbangan dapat dipulihkan semula.

Berikutan penutupan itu, berpuluh-puluh penerbangan trans-Atlantik menuju Amerika Syarikat terpaksa ditangguhkan, manakala pembatalan penerbangan turut berlaku di bandaraya utama Eropah termasuk Brussels, Amsterdam, Geneva dan Paris.

Di utara Sweden, pihak berkuasa penerbangan awam berkata, semua penerbangan ditangguhkan dan ini menjejaskan jadual di bandar lain termasuk Skelleftea, Lulea, Kiruna dan Hemavan.

Semua penerbangan di utara Finland turut dibatalkan.
Di Norway, Raja Harald V dan Permaisuri Sonja yang bercadang terbang ke Copenhagen untuk menyambut hari lahir ratu Denmark yang ke-70, sedang menimbang sama ada menaiki kereta, bot atau kereta api untuk ke negara itu.

Perdana Menteri Norway, Jens Stoltenberg yang dijadual kembali ke negaranya semalam, kini terkandas di New York apabila penerbangan dibatalkan.

Di Iceland, beratus-ratus penduduk terpaksa melarikan diri daripada banjir berikutan paras air meningkat selepas gunung berapi di bawah glasier Eyjafjallajokull meletus untuk kali kedua dalam tempoh sebulan semalam.

Air yang mengalir dari kawasan pergunungan, menyebabkan paras sungai meningkat sehingga tiga meter menjelang malam semalam. – AP

Melaka April 2010 Event


Event : 13th Gendang Nusantara Festival
Dates : 10-16 April 2010
Venue : Dataran MBMB
Organizer : Historic Melaka City Council
Tel : 06-2316411 Fax :06-2816084

 
Event : Shah Rukh Khan Concert
Dates : 17 April 2010
Venue : Stadium Hang Jebat, Krubong, Melaka
Organizer : Melaka State Government
Tel : 06-233 3333

 
Event : Al-Quran Reading Competition
Dates : 20-25 April 2010
Venue : TBC
Organizer : Jabatan Kemajuan Islam Malaysia &
Kerajaan Negeri Melaka (Bahagian Dakwah,
Jabatan Agama Islam Melaka)
Tel : 06-2881946 Fax : 06-2881291

Lirik Lagu Ku Bukan Aku - Tilu

Lirik Lagu Ku Bukan Aku - Tilu

Lama sungguh hari berlalu
Hening malam menyiksaku
Bila bersendirian sepi jadi pilu

Kau pergi aku yang hilang
Sedikit pun hidup tak senang
Langit cerah ku renung mendung kelabu

(korus)
Kerana diriku bukan aku
Tiap kali kau menjauh
Fikiran tak keruan
Jiwa rasa kekosongan
Diriku bukan aku
Tiap kali kau menjauh
Pulangkan dia ke pangkuanku

Yang digemar menjadi bosan
Sukarnya cari ketenteraman
Bila hati bersedih semuanya tak betul

Ku cuba setabah hati melupakan
Dirimu dari ingatan
Tapi semakin dicuba semakin rindu

(ulang korus 2x)

Thursday, April 15, 2010

Best dapat merayap satu hari


 
Hari ni memang aku dapat balas dendam sepenuhnya.hakhak..thanks adah,ser and z sebab temankan aku jalan-jalan..sebab kalau dengan che Bob memang terbatas nak pergi mana2...pusing-pusing naik kereta je..huk-huk..tapi kalau aku nak apa je memang dia layankan je.... lagi2 tang makan.hehe


Hajat aku mengidam nak makan Sushi King Bonanza pun tercapai..hakhak..puas hati walaupun terpaksa beratur panjang..sesungguhnya memang aku seorang yang "penyabar",bab-bab makan ni....percayalah.

Selalunya pergi makan kat sushi king ni dengan che Bob je..tapi che Bob takde pergi London kan...
sampai adik kat sushi tu tanya "mana seorang lagi..aku pulak memang buat2 tak tahu..."yang mana?.." hik2..."dia pergi London.."..ades..cam rupanya adik tu..ni angkara menjadi pelanggan tetap sushi king ar ni... kalau pergi dengan scandal ke...memang sah dia tahu aku curang dengan Bob nanti..hahahaha..tapi aku takkan cari orang lain dah,sebab tetek Bob tak boleh tanding orang lain punya (perlu ke beritahu?..) korang jangan jeles..hahaha

Lepas makan,its shopping time!!!...tapi aku temankan adah shopping je..Jaya jusco memang tengah wat sale sekarang ni...jadi cik Adah sempat merembat Jam tangan satu...by the way..pukul berapa ye sekarang cik Adah?...hahahaha

Rasa tak puas hati lagi ni pergi jalan-jalan...lets go to parkson pula..hahaha...kat sana aku tak bercadang pun nak beli kasut,tapi memang dah habit aku...asal nampak kasut cun je terus aku rembat...ni gara-gara budak2 ni r ni...dorang yang nak cari kasut...aku pulak yang tersebat..terembat..padahal banyak lagi kasut-kasut aku yang tak puas pakai ada dalam stor...

try colour lain pulak sebab dah banyak warna putih dalam simpanan

sedap2 je jam tangan baru cik adah menindas purse aku yang cun tu..huhu

Destisnasi shopping terakhir hari ini....Mydin...hahaha. Siapa yang nak beli rumah datang je kat Mydin sehingga hujung minggu ni sebab ada MAPEX ok...sebelum balik ke rumah pegi destinasi wajip sebab perut dah nyanyi lagu keroncong buatmu Bob yang jauh dimata tapi asyik teringat di dadamu..hahaha


Peluang Pekerjaan Di TM

From: Rohana binti Hj Han
Sent: Wednesday, April 14, 2010 1:06 PM
To: Executive; NonExecutive
Cc: mdhasim@tm.com.my
Subject: Peluang Pekerjaan Di TM


Salam & Selamat Sejahtera


Untuk makluman semua, jika terdapat saudara mara yang mempunyai latarbelakang pendidikan di bawah dan ingin berkhidmat di TM sila hantar CV kepada Encik Md. Hasim Sani (mdhasim@tm.com.my) dengan kadar segera.  Gaji yang ditawarkan min RM1,250.00

a)       Diploma in Engineering
b)       Diploma in Telecommunication/Network/IT


Sekian, terima kasih.


Rohana Han
HCM

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...