Thursday, March 4, 2010

Single storey bungalow for sale Taman Krubong Perdana, Melaka





Rumah mampu dimiliki di Taman Krubong Perdana Melaka..Taman Krubong Perdana mula dilancarkan pada Disember tahun lalu, menyediakan lebih 1,000 unit kediaman dan premis perniagaan. Fasa 1 telah pn habis dijual manakala Fasa 2 pula baru dilancarkan dan sape2 yg berminat boleh tengok sendiri rumah contoh yang telah siap dibina. Fasa 2 dijangka siap pada Jan 2012. Terdapat 2 jenis iaitu jenis E(4 buah bilik) manakala jenis F(5 buah bilik tidur)...disini saya tunjukkan sikit gambar2 nye ya..cantikk..sape2 yg tengah cari rumah area melaka tu,memang berbaloi sebab dekat dengan kawasan MITC,UTeM, Cheng dan Durian Tunggal (ni tempat rumah sewa saya sekarang)



Ni permandangan ruang tamu dari loteng. Tingkat atas menempatkan loteng dengan satu bilik tidur dan bilik air. Ruang bawah pula ada 4 bilik tidur, 2 bilik air, ruang tamu dan dapur.







please do no sit ..oppss..siap landing lg.sedap je adikku farhan landing kat sofa orang.hehe..ayah (En. Misman)memberitahu yang rumah contoh ni telah pun dibeli orang dengan harga 500ribu,double dari harga sebenar..yelakan,dah buat renovation macam2 kat rumah tu..siapa-siapa yang nak beli rumah di Melaka berbaloi beli rumah ni sebab ni rumah banglo. Ayah saya beli satu biji je (nak beli dua tak mampu ingat ayah ni cop duit ke..hehe) harga rumah RM250 ribu bagi rumah jenis E iaitu 4 biji bilik tidur...lambat-lambat nanti naik harga tau..

Nampaknya ramai yang berminat nak tau pasal rumah ni...korang boleh datang dan lihat sendiri rumah contoh di Krubong Melaka. Rumah contoh bagi jenis E dan F memang dah ada..Fasa 1 pun kalau minat boleh beli tapi baik beli Fasa 2 je sebab lagi cantik..hehehe.. Harga serendah RM200++ bergantung pada jenis rumah dan keluasan tanah..

Ni nak upload lagi gambar2 dalam bilik pula..

Gambar toilet pun nak tgk?? okok..ni dia


Cantik kan..kesimpulannya memang puas hatilah..tak puas lagi? pergi tengok sendiri..hehehe..nak ajak saya pergi tengok pun boleh..dekat jeMySpace

20 comments:

  1. buat kak widuri..rumah bergantung pada keluasan tanah..harga mula pada RM200 ribu..boleh dtg sendiri tgk rumah contoh..memmang murah berbanding tempat lain

    ReplyDelete
  2. Cantik...still jual lagi x ni..dekat ngan umah parent ni..

    ReplyDelete
  3. salam..boleh tumpang blog..

    rumah banglo untuk disewa..
    di Taman krubong perdana..
    KP2..
    call:013 3871918

    ReplyDelete
  4. Erm.. Mmg cantik n menarik.. Baru petang tadi booking.. Mujur dapat unit terakhir (bagi TYPE E)
    Sehingga petang tadi, tinggal 1 unit tapi TYPE F lah..mahal cket.. Progress pun memuaskan. Dah bangun pun rumah2 nya.. Harap loan lulus, n nak jadi org Melaka pula pasni.. huhu..

    ReplyDelete
  5. wah..dah habis terjuallah ye unit E..hehe. nasib baik sempat.

    ReplyDelete
  6. baru perasan kecantikan rumah ni..sebelum ni xpernah pergi.. harga berpatutan, tapi lambat tau.. dh abis semua unit ke.. huhu..

    ReplyDelete
  7. ermm..dah habis jual rasanya..tapi Fasa 1 ada jugak orang yang dah beli jual balik

    ReplyDelete
  8. ada lagi for non bumi tak? cantiknya, saya sangat suka... semua banglow ada attic punya ke?

    ReplyDelete
  9. semua ada attic, tp xsure ada lg for non-bumi.

    ReplyDelete
  10. salam... saya ada membeli rumah Krubong Perdana Phase 2.. bungalow type E..saya beli masa awal2 die launch..

    Cuma skang ni, saya macam ade plan nak jual rumah ni bile dah siap.. Reason nyer ialah saya tidak sangka yg sy bakal bertemu jodoh dgn org selangor..sebelum ni sy ingat sy akan kahwin lambat tapi nak buat camne, dah sampai seru..

    Jadi, sape2 yg berminat utk beli, boleh hubungi saya di alamat email psychonamia@yahoo.com..

    InsyaAllah harga leh nego (sebab sy pon tatau berapa harga rumah bile siap nanti..)

    ReplyDelete
  11. ada kosong lagi ke banglo yg 4 bilik tu?

    ReplyDelete
  12. Bungalow Single Storey Tmn Krubong Perdana for SALE : http://www.mudah.my/Bungalow+Single+Storey+Tmn+Krubong+Perdana-8397757.htm

    Affordable price and attractive bungalow!

    ReplyDelete
  13. wahhh... cantik laaa... saya berminat nagn banglo ni..... kawasan dia ok ke.... not a banjir area kan.... masih ade lagi ke.... sebab saya memang berminta.... then nak tanye ape beza umah phase 1 n 2... thanks...

    ReplyDelete
  14. camne nak book unit F tu??berapa harga die ek??

    ReplyDelete
  15. ada sesapa yg teringin nak jual banglo jenis E & F tu? kalau ada sila hubungi saya di 017 6100 456 segera.

    ReplyDelete
  16. klu skrg ni bape ye harga utk jenis type E?huhu...ade yg jual tak?

    ReplyDelete
  17. ada lg x umah yag nak jual area krubong 2...?

    ReplyDelete
  18. Beza phase 1 - banglo setingkat. Phase 2- setingkat setengah. Saya beli masa ada promotian di mydin mitc sekitar thn 2010. Dah rezeki agaknya. Masa tu saya dpt type F, RM 237K type E RM 217. Setelah bincang, kami pilih type F kerana ada extra bilik n bilik air. Beza 20K shj. Nanti2 nk renovate lg tinggi hg :)

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...