Tuesday, March 23, 2010

rasa nak menangis..huhu

Malam-malam hari yang sejuk bangat ni..rasa nak meluahkan perasaan sedih dan pilula pulak..huhu..

untuk pengetahuan rakan-rakanku yang buat master byresearch sama seperti ku teruskan perjuangan anda..espeacially adah, zakiah dan ser..sob2..nak nangisla..rasa nak putus asa pun ada.Tapi aku kena kuatkan semangat walau macam mana pun..Memang bukan mudah untuk mendapat sebuah kejayaan..dan bukan mudah buat tajuk projek Meander Line Antenna ni..dahla memang tak ada khusus design untuk antenna ni...bentuk dier yang berlekuk-lekuk pun dah wat kepala aku berpusing-pusing gak ni. Kena struggle menghadap CST Microwave Office untuk analisis meander line ni dan stop sekejap main blog rasanye..separuh daripada analisis-analisis kena buat balik semula...waaaaa ;(....tolong aku...ade2 siapa-siapa yang baikhati tak nak bantu aku untuk ganti aku jadi anak Misman Bin Ramly...hehehe


this pictures is Meader Line antenna with parasitic element..dimana parasitic ini ia menumpang berteduh disisi meander, sentiasa setia sampai ke akhir hayatnya...


Ni latest design yang telah dipatentkan dan yang terakhir..banyak lagi design2 yang dah aku fabricate sebenarnya. Meander Line Antenna with and without conductor line, Meander Line Antenna with two type of impedance..for both microstrip and planar antenna design dan macam2 lagi la nama pun research, sampai matila buat research..haha..tapi nantila aku upload gambar banyak2 lagi..untuk tatapan cucu2 aku ke nanti..hahaha..dah toing2 ar ni sebab malam pun pergi makmal pascasiswazah..nasib baik ada cik keyyah yang cun menemani..terima kasih daun keladi..lain kali boleh temankan lagi :)









No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...